U-Multirank lansert

Et nytt rangeringsverktøy for høyere utdanning ble lansert 14. mai. U-Multirank skal gi et mer mangfoldig bilde av høyere utdanning, med muligheter for å sammenligne insitusjoner fra et brukerstyrt utgangspunkt.

U-Multirank er designet som et brukerstyrt svar på øvrige rangeringssystemer for høyere utdanning, som eksempelvis Times Higher Education World University Rankings, QS Ranking, Shanghai m.m. U-Multirank anvender indikatorer innen temaer som utdanning, forskning, regional forankring, kunnskapsoverføring og internasjonalisering for å la brukeren sammenligne institusjoner.

En avgjørende forskjell mellom U-Multirank og andre rangeringssystemer, er ifølge EU-kommisjonen at U-Multirank lar brukeren selv velge viktigheten av de ulike indikatorene, slik at rangeringsresultatet kan tilpasses informasjonsbehovet. Dette betyr at også studenter har fått et verktøy for å finne ut hvilke universiteter som har profiler som passer deres ønsker.

U-Multirank er utviklet og lansert med støtte fra EUs Program for Livslang Læring.

- Læringsutbytte måles i ny ranking (Artikkel fra siu.no)

Her finner du U-Multirank:
www.umultirank.org/

Sist oppdatert av Trym Holbek (16.05.2014)