Fødselsdagsfeiring med spesiell mening

Noen feiringer betyr kanskje mer enn andre. Mandag 5. mai kan du bli med å gi 10.000 barn muligheten til å feire fødselsdag.

I Norge, som er ett av verdens tryggeste land å føde i, regnes fødselsdagen som en gledens dag. I verdens fattigste land er situasjonen en ganske annen.

Der dør 280.000 mødre og 2 millioner spedbarn i forbindelse med fødsel. Hvert år, skriver Laerdal Global Health på sin Facebook-side om aksjonen "10,000 Happy Birthdays".

Lærer opp jordmødre
De fleste av disse livene kan reddes dersom en jordmor med rett opplæring, utstyr og oppfølging er til stede ved fødselen. Med 1000 kroner kan den internasjonale jordmorforeningen (ICM) lære opp en jordmor til å redde ett ekstra liv. Laerdal Global Health har derfor satt seg som mål å samle inn kr 10 millioner, for å bidra til at minst 10.000 liv kan reddes i Malawi og Zambia. Bidragene vil brukes til å lære opp, utstyre og støtte 10.000 jordmødre i programmene Helping Babies Breathe og Helping Mothers Survive.

I den forbindelse blir "10,000 Happy Birthdays-marsj" arrangert førstkommende mandag 05. mai klokken 18.00. Bli med å feire den internasjonale jordmordagen og bidra til å redde 10,000 liv på fødselsdagen i Malawi og Zambia ved å gå marsjen på mandag.

Lær enkel fødselshjelp
"10.000 Happy Birthdays-marsjen" er et familievennlig opplegg med en rekke aktivitetsposter rundt Mosvannet, hvor man blant annet kan få gjenoppfrisket egne kunnskaper i livredning og lære enkel fødselshjelp. Deltakeravgift kan betales kontant ved de ulike aktivitetspostene, og det koster 150 kroner for en enkeltperson å bli med, og 250 kroner for en familie. Møt opp i nærheten av Stavanger kunstmuseum for å melde deg på og betale.

I tillegg til syv aktivitetsposter blir det også en artig quiz, masse ballonger og skolemusikk-korps som selvsagt spiller bursdagssanger.

Tid: Mandag 5. Mai klokken 18.00.

Sted: Mosvannet i Stavanger

Sist oppdatert av Maria Gilje Strand (02.05.2014)