Foredrag om verdigrunnlag og menneskesyn i islam og kristendom

Onsdag 23. april inviterer Vitenskapsakademiet i Stavanger til åpent foredrag med Jan Opsal ved Misjonshøgskolen (MHS) Stavanger.

Opsal vil i foredraget peke på likheter og forskjeller mellom islam og kristendom når det gjelder verdigrunnlag og menneskesyn. Foredraget vil drøfte teosentriske og antroposentriske perspektiver innen denne tematikken.

Blant temaer som vil bli behandlet er menneskets rolle som forvalter eller khalifa, forståelsen av Guds vilje og Guds lov i forhold til jus og etikk, paralleller og kontraster når det gjelder kjønn og kjønnsroller, samt synet på kroppen slik det kommer til uttrykk i en rekke av spørsmålene som debatteres rundt liv og død.

Jan Opsal er dosent i religionsvitenskap ved Misjonshøgskolen og har islam og relasjonen mellom islam og kristendom som spesialfelt.

Han har skrevet boken Islam. Lydighetens vei (Universitetsforlaget, Oslo 2005) og var medredaktør og forfatter til boken Mellom kors og halvmåne. Kristne perspektiver på møtet med islam (Credo forlag, Oslo 1994) foruten en rekke artikler om denne tematikken.

Han har deltatt i kristen-muslimsk dialog i Norge i over 20 år og har omfattende erfaring fra møter med muslimske kontekster i Afrika, Midtøsten, Asia og Europa.

Arrangementet vil finne sted onsdag 23. april, kl. 19:00-20:30, på Arkeologisk museum, Peter Klows gate 30.

Alle interesserte ønskes hjertelig velkommen!

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (22.04.2014)