UiS-studenter i Adecco-finale

Hele 16.000 studenter deltok i søkeprosessen om å bli Adeccos konsernsjef i en måned, med en lønn på 100.000 kroner. Etter en lang og grundig utvelgelsesprosess står det igjen ni finalister. To av disse er UiS-studentene Syed Faher Abbas og Bisan El-fseis.

Det er fjerde året Adecco lyser ut sommervikariatet som konsernsjef. Utvelgelsen startet med at deltagerne måtte gjennomføre en ledertest på smarttelefon.  App-testen bestod av 15 oppgaver som måtte fullføres i løpet av tre dager. Blant oppgavene som måtte løses var konflikter på arbeidsplassen, kundemøter og en stresstest.

Kickstart på karrieren
Både Abbas (25) og El-fseis (23) synes det er veldig kjekt at det harde arbeidet de har lagt ned i søkeprosessen har lønnet seg. De to UiS-studentene er klare for å ta fatt på den store utfordringen som konsernsjef, hvor de vil få mulighet til å ta i bruk kunnskap de har opparbeidet seg gjennom studiet.

– Det føles fantastisk å være blant ni utvalgte kandidater, jeg så ikke for meg at jeg ville nå så langt da jeg først lastet ned ledertest-appen. Det vil bli spennende å se hvordan jeg takler utfordringen om jeg skulle få jobben, sier El-fseis, som tar en master i petroleumsteknologi ved UiS.

Abbas som tar en master i økonomi og administrasjon ved UiS, forteller at det har vært en svært lærerik prosess å ta del i, og at intervjurundene og testene som har inngått i jobbsøkerprosessen er en verdifull erfaring å ta med seg videre. Han påpeker at sommerjobben vil være en døråpner, med mulighet for å etablere et bredt og relevant nettverk som kan hjelpe ham videre i karrieren.

– Det hadde vært veldig spennende å få erfare den hektiske hverdagen til en konsernsjef. Jeg elsker å komme på jobb og ikke vite hvordan dagen utfolder seg, med oppgaver på løpende bånd som må løses der og da. For kandidatene som hevder seg i konkurransen kan dette være en potensiell kickstart på karrieren, sier Abbas.

Engasjerte kandidater
De to UiS-studentene er begge svært engasjerte i studentmiljøet. El-fseis er leder for SPE Student Chapter Stavanger, en organisasjon for studenter som ønsker seg ut i olje- og gassindustrien etter endt utdanning. Abbas er nestleder for Muslimsk Studentsamfunn Stavanger, som nylig arrangerte Awareness week 2014 på campus. Engasjementet i studentmiljøet har bidratt til å løfte fram Abbas og El-fseis i søkeprosessen.

– Mitt engasjement i studentmiljøet har hjulpet meg å fremheve mine sterke sider. Med seks verv å vise til, beviser jeg at jeg kan ha flere baller i luften og holde hodet kaldt når det koker som verst rundt meg. Jeg blir ofte beskrevet som en inkluderende og engasjerende leder, med klare mål for framtiden, sier Abbas.

El-fseis tror erfaringen med lederverv vil være til stor nytte dersom han skulle få sommerjobben.

– Som leder liker jeg å jobbe målrettet og engasjere de rundt meg. Jeg tror et team kommer lengst med god kommunikasjon. Jeg synes det er viktig å fokusere på at vi arbeider mot et felles mål, hvor alle bidrar på lik linje, sier El-fseis.

Case-oppgaver
Abbas og El-fseis har de siste dagene jobbet med en case-oppgave i videoform. Med filmsnutten skal de presentere seg selv, og bevise at de har de rette lederegenskapene og kvalitetene Adecco er på utkikk etter.

– I videoen kommer jeg til å legge vekt på mine spesielle egenskaper. Jeg har fått hjelp fra nettverket mitt på UiS, og har engasjert studenter på skolen som har ønsket å hjelpe meg fram i denne prosessen, sier Abbas.

El-fseis brukte to dager på å tenke ut hvordan han best mulig kunne løse case-oppgaven.

– I videoen ønsker jeg å formidle at jeg er rett kandidat til å gå videre i prosessen, blant annet ved å selge meg selv på en ærlig måte. Personlig har jeg ingen erfaring med kamera og redigering, men jeg har fått god hjelp fra folk rundt meg, sier El-fseis.

Case-oppgavene er tilgjengelige på konsernsjefen.no. Her har alle har mulighet til å stemme fram den kandidaten de mener fortjener å gå videre i prosessen.

De fire som får flest stemmer på sin video vil gå videre til et assessmentsenter som avholdes i Oslo torsdag 10. april. I løpet av denne dagen vil en jury, blant annet bestående av konsernsjef i Adecco Norge, Anders Øwre-Johnsen, og fjorårets vinner av konsernsjefen, Assad Abbas, velge ut den beste kandidaten til jobben.

Stem fram Abbas og El-fseis til siste utvelgelsesrunde i Oslo!

Tekst: Camilla Brandt
Foto: Asbjørn Jensen

Sist oppdatert av Camilla Brandt (02.04.2014)