UiS går MOOC!

Massive Open Online Courses, MOOCs, har blitt stort internasjonalt. UiS har fått sitt første kurs av typen. Det er i faget legemiddelregning.

De er tilgjengelige for alle og gratis. Universiteter verden over tilbyr nettbaserte kurs. Amerikanske eliteuniversiteter har ledet an i utviklingen av MOOCs. De åpne, nettbaserte kursene innebærer deling og demokratisering av kunnskap.

– MOOC-fenomenet har gått som en storm på nettet og hatt en svært rask utbredelse internasjonalt. Dette ønsker vi å være en del av, sier Atle Løkken, direktør i Nettop, UiS’ avdeling for utvikling av digitale læremidler.

Video, spill og oppgaver
MOOC-en fra UiS er laget med særlig tanke på sykepleierstudenter, men kan følges av alle. Kurset består av videoforelesninger, digitale spill, flervalgsprøver og regneoppgaver. I et diskusjonsforum kan kursdeltakerne stille hverandre spørsmål og få hjelp av foreleseren.

I tillegg til sykepleierstudenter kan kurset være aktuelt for ferdig utdannede sykepleiere som ønsker å friske opp kunnskap. Det kan også være av interesse for studenter på andre helsefaglige utdanninger.

Legemiddelregning er et viktig fag. En feil i dosering av medikamenter kan få store konsekvenser. På sykepleierutdanningen kreves det 100 prosent rett på eksamen i faget for å bestå.

– Forventer digitale læremidler
– Dagens studenter er digitalt kompetente. De ikke bare mestrer digitale læremidler, men forventer også å få dem som en del av utdanningen, sier Brynjar Foss, førsteamanuensis ved Institutt for helsefag og faglig ansvarlig for kurset.

Kurset i legemiddelregning ligger på portalen Mooc.no. Framover ønsker Nettop også å lage og legge ut kurs gjennom internasjonale tjenester for MOOC.

Her kan du ta UiS’ MOOC i legemiddelregning.

Sist oppdatert av Helene Gram (15.02.2017)