Velkommen til Åpen dag på UiS

Tirsdag 11. mars inviterer Universitetet i Stavanger til Åpen dag. På campus kan elever, lærere, foreldre og andre interesserte besøke stands for de ulike studiene, få omvisninger, gå på laboratoriebesøk og høre foredrag om alt fra Google til Beyoncé.

Fra klokka 08.30 til 14.00 er det fullt program på campus.  som tilbys ved Universitetet i Stavanger har stands rundt om i ulike bygninger. Her kan interesserte treffe studenter og ansatte som står klare til å svare på spørsmål.

Studenter viser besøkende rundt på campus, og studentorganisasjoner og linjeforeninger står klare til å fortelle om livet utenom studiene. Interesserte kan også ta turen innom Studentenes hus og Tappetårnet.

I Kjell Arholms hus blir det presentasjoner av studietilbudet ved UiS. I tillegg blir det nærmere 50  rundt om på campus. Hvert foredrag varer fra ca. 12 til 20 minutter.

Faglig påfyll og smaksprøver
I Kjølv Egelands hus blir det blant annet foredrag om hva som skjer når du søker i Google, om bakterier i oljereservoarer og om hvordan studenter har bygget en formulabil. Her kan du også lære mer om byutvikling og urban design og renseteknologi, eller får med deg hvordan studenter bygger en CNC-fresemaskin.

På Norsk hotellhøgskole i Ellen og Axel Lunds hus blir det smaksprøver til foredrag om måltidsopplevelse, økologisk forbruk og reiseliv i Peru. På Handelshøgskolen ved UiS, som holder til i samme bygg, holder økonomiprofessor Mari Rege foredrag om hvor all tiden blir av, og kollega Kenneth H. Wathne foreleser om markeder og hvordan forutse en kjempesuksess.

I Arne Rettedals hus blir det foredrag om sosiologi og statsvitenskap, i tillegg til flere foredrag om pedagogikk og lærerutdanninger. Her kan du også få med deg foredrag om lyder og toner i språket, sjamanisme og spiritisme og fortellinger om Afrika og Amerika – og popartisten Beyoncé. I samme bygg vil også Internasjonalt kontor fortelle om utvekslingsmuligheter på bachelor- og masternivå.

I Kjell Arholms hus blir det foredrag om sykepleie-, sosionom- og barnevernspedagogutdanning, og filosof Jon Vergard Hugaas skal snakke om foreldreskap og foreldremodeller – plikter og rettigheter.

Demonstrasjoner og omvisninger
På Åpen dag kan du også besøke flere laboratorier og få med deg mange ulike .

Blant annet blir det omvisning og aktiviteter hver hele time i produskjonslokalene til medieutdanningen. Det blir også omvisning i sykepleielaboratoriet og demonstrasjon av simulering med pasientsimulator.

I SiS Sportssenter kan du få prøve klatreveggen og testet okysgenopptaket. Og i Arne Rettedals hus blir det teaterkafé med gratis smaksprøver fra skolekjøkkenet.

Se hele programmet for Åpen dag

Sist oppdatert av Silje Stangeland (06.03.2014)