UiS med egen QUiS

- Dette var kult! Det mener studentene Jeanette Drageset og Rune Cornelius Nergård etter å ha testet The QUiS. Universitetet i Stavanger har laget et interaktivt spill og opplevelsesrom som gir spilleren både underholdning og informasjon.

QUiS´en oppfordrer spilleren til å utfordre seg selv og utforske Universitetet i Stavanger og regionen. Du kan teste ut dine kunnskaper om alt fra kultur til olje og energi, samtidig som du får kjennskap om UiS og Stavanger-regionen.
Det er også lagt opp til at man kan dele The QUiS med venner på Facebook og e-post.

Studentene Jeanette Drageset og Rune Cornelius Nergård er UiS-ambassadører og skal delta på utdanningsmesser og skolebesøk utover vinteren og våren. De har testet The QUiS og er positive til måten UiS henvender seg til potensielle studiesøkere på.

- Vi har et godt verktøy i QUiS´en når vi nå skal i gang med å informere om studietilbudet og Stavanger-regionen, sier førsteårsstudent Nergård.
- QUiS´en er veldig livlig, samtidig som man lærer noe.

Andreårsstudent Jeanette Drageset er også begeistret for QUiS´en.
- Jeg synes det er veldig tøft av UiS å gjøre dette. De tar utgangspunkt i ordspillet UiS/QUiS og lager et univers rundt det. Jeg har ikke sett noe lignende fra de andre universitetene. Det handler jo om å gjøre noe annerledes, noe som blir lagt merke til og som skaper positiv oppmerksomhet rundt UiS. Og det tror jeg QUiS´en vil gjøre.
- Dette er innovativt, skyter Nergård inn.

Begge studentene er utenbys fra og liker godt at man også får informasjon om regionen.
- Det er stilig at man kan bevege seg inne i den interaktive studenthybelen og klikke seg inn på ulike elementer, i tillegg til brettspillet. Man fronter på en fin måte både UiS, studietilbudet og regionen, sier Drageset.
- Jeg likte Stavanger2008-filmen godt. Det var en fin måte å få presentert Stavanger og Rogaland på, sier Nergård som er fra Bardufoss.

Ble du nysgjerrig på The QUiS? Test den ut på www.quis.no

The QUiS er en del av UiS sitt informasjonsarbeid rettet mot potensielle studiesøkere. Universitetet i Stavanger deltar også på utdanningsmesser og skolebesøk, og videregående skoler får tilbud om å besøke campus. Den 4. mars arrangeres Åpen Dag der videregående skoler og andre interesserte er velkomne til å bli bedre kjent med Universitetet i Stavanger.

Sist oppdatert av Egil C. Svela (25.01.2008)