Rom for framtida

Andre nummer av Univers 2013 er nå ute på campus. Her kan du lese om forskning og andre aktiviteter ved UiS. Tema denne gangen er behovet for studentboliger. Les om innovative studenter som har utviklet boliger på boks, og om hvordan en regional dugnad skal bedre boligsituasjonen.

Se pdf-versjon av Univers nummer 2 2013

I temadelen kan du lese om hvordan en egen komité i regi av Studentsamskipnaden i Stavanger frir til næringslivet for å hjelpe studentene. Målet med den regionale dugnaden er å øke tempoet i byggingen av flere studentboliger. Les også om hvordan studentbedriften MyBox har sørget for fem nye boliger i containere på campus.

Grete Waitz og spiritisme
Les også om hvordan Grete Waitz ble løpsdronning med lite intervalltrening. Forsker Leif Inge Tjelta har fått låne treningsdagbøkene til løpslegenden.

Visste du at moderne spiritister har tatt i bruk internett og arrangerer seanser på Facebook? Religionsforsker Anne Kalvig har forsket på spiritisme på nett.

Videre kan du også lese om forskning fra Læringsmiljøsenteret som viser at mange depressive elever klarer å holde oppe engasjementet på skolen, på tross av depresjonen. Les også om hvorfor forskere fra UiS etterlyser et forskningsløft i fiskeoppdrettsbransjen.

Student 75 grader nord
I Univers kan du også lese om UiS-student Irene Buan, som samlet førti kilo steinprøver på en studietur til den lite gjestmilde Devonøya.

Les også om datastudentene fra UiS som har utviklet en app for styring av elektronikk i hjemmet. Univers var med da bestemor fikk teste nyvinningen.

I siste nummer av Univers kan du også finne svaret på hvilke læringsverktøy sykepleierstudenter foretrekker og hvorfor UiS-professor Odd Einar Olsen reiste til Libanon for å gi råd til myndighetene.

God lesning!

Sist oppdatert av Silje Stangeland (06.12.2013)