Professor Elaine Munthe leder for program for utdanningsforskning

Norges forskningsråd har oppnevnt professor i pedagogikk og dekan ved det humanistiske fakultet ved Universitetet i Stavanger, Elaine Munthe, til leder for et nytt program for utdanningsforskning og innovasjon i utdanningssektoren.

Programmet skal følge opp ambisjonene i Stortingsmelding nr. 18 2012-2013 «Forskningsmeldingen» som tar til orde for økt kvalitet i forskningen, større dristighet og fornyelse, sterkere internasjonalisering og bedre samspill om utvikling og bruk av kunnskap.

Munthe gleder seg til å ta fatt på oppgaven:

-  Det er spennende å få anledning til å arbeide med å fremme mulighetene for forskning og innovasjon i utdanning, sier hun.

Forskningsprogrammet skal starte i 2014 og har arbeidstittel «Program for utdanningsforskning og innovasjon i utdanningssektoren (2014-2024).

Programmet skal stimulere til kvalitet, relevans og fornyelse i forskningsfeltet og skal utvikles sammen med forskningsmiljøer, brukere og myndigheter. Gjennom strategisk bruk av ulike finaniseringsformer skal det koble strategisk grunnforskning med anvendt forskning og innovasjon i utdanningssektoren.

Programstyret består av
Professor Elaine Munthe,(leder) Universitetet i Stavanger
Professor Bjørn Stensaker, Universitetet i Oslo
Forskningsdirektør Rita Asplund, Research Institute of the Finnish Economy