Verdenspremiere ved Institutt for musikk og dans

Institutt for musikk og dans ved UiS presenterer operabegivenheten "Who kidnapped Constanza the mouse?" med premiere fredag 1. februar kl. 19:30.

Det som skal fremføres er en fri og moderne bearbeidelse av Mozarts «Bortførelsen fra Seraillet» (1782), gjort av den italienske komponisten Roberta Vacca. For dette har hun mottatt flere internasjonale priser.

Bearbeidelsen innebærer endringer i både instrumentarium og roller, for eksempel engasjeres det et helt barnekor. I og med dette ledes den oppvoksende slekt både til operaen og inn i operaen, som Vacca sier det selv.

Det er videre første gang noensinne at operaen fremføres i engelsk oversettelse, ved Nicola Hawthorne.

Samarbeidsprosjekt
Prosjektet er et samarbeid mellom UiS og kulturskolene i Hå og Klepp. Prosjektleder er professor Elizabeth Norberg-Schulz og dirigent er Morten Wensberg, direksjonslærer ved IMD. Studenter fra IMD i alle roller og som orkester på scenen, barnekor fra Hå/Klepp. Forestillingen billedfestes av film- og videostudiet ved UiS.

Forestillingen vises fredag og lørdag kl. 19.30, og søndag kl. 15.00 i Lillekonsertsal i instituttets hovedbygg.
Den varer i 1 time og 10 minutt, er åpen for alle, og koster kr. 200,- / 100,-.

Hvis du skulle befinne deg i nærheten av Bjergsted i helgen, så er du med dette

hjertelig velkommen til en sprakende operaforestilling!

Sist oppdatert av Jannicke Fjermestad (14.02.2013)