UiS utvikler egne apper

Universitetet i Stavangers egen avdeling for nettbasert opplæring, NettOp, er i gang med å utvikle apper for Android og iOS. Den første appen er et hjelpemiddel for studenter som jobber med kildereferanser.

Appen NettOp har utviklet etter initiativ fra Karin Berner ved Humanistisk fakultet skal hjelpe studenter ved fakultet i arbeidet med kildereferanser. Alle studentene må benytte referansestandarden til American Psychological Association (APA), 6. utgave i sine kildelister.

Appen APA 6 er tilgjengelig for nedlasting i Google Play og Apples App Store.

- Det er en milepæl og for NettOp og UiS at vi som institusjon er ute med apper både i Google og Apples app-butikker. Spesielt i App Store er ikke dette uten videre gitt, sier NettOp-direktør Atle Løkken.

Han beskriver lanseringen som unik i norsk sammenheng.

- Så vidt vi vet om er det ingen andre norske universiteter som er ute med apper i egen regi. Sånn sett er dette en begivenhet, sier Løkken.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (28.06.2013)