200 nye studentboliger i julegave

Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune går sammen om å gi tomt og forskuttering for inntil 200 nye studentboliger på Ullandhaug.

Det var ordfører Christine Sagen Helgø og fylkesordfører Janne Johnsen som overleverte julegaven til Studentsamskipnaden i Stavanger i går.

Rogaland Fylkeskommune har frigitt en tomt til studentboliger på campus og Stavanger kommune vil forskuttere med inntil 200 studentboliger som skal bygges der.

– Vi må gjøre regionen attraktiv for studenter og da må vi bygge studentboliger, sa Johnsen.

– Regionens viktigste institusjon
Johnsen presiserte at det gode samarbeidet med Stavanger kommune er utrolig viktig for fremdriften og skrøt av kommunen som har tatt initiativet til dette samarbeidet.

– Stavanger kommune har et sterkt ønske om å vise at universitetet er regionens viktigste institusjon. Derfor er jeg veldig glad for at bystyret vedtok dette, sa Sagen Helgø.

– Stavanger er en dyr by å bo i, men nå bidrar vi til å øke dekningsgraden for studentboliger som også kan være med å redusere noe av presset på leiemarkedet. Vi synliggjør oss overfor staten ved å forskuttere 200 studentboliger og sier tydelig i fra at vi synes dette er viktig, sa Sagen Helgø.

Uslåelig julegave
Det er ikke alle kommuner og fylkeskommuner som gir gratis tomter til studentboliger, og SiS-direktør Ellinor Svela berømmet ordførerne for det.

Sagen Helgø understreket også at det jobbes med en universitetsmelding som skal være et grunnlag for videre planlegging av studentbyen Stavanger.

Styreleder i SiS, student Siv Una Hagen var tydelig fornøyd med tomt og forskuttering til studentboliger.

– Det skal litt til for å slå denne julegaven, sa Hagen, som skrøt av samarbeidet mellom Rogaland Fylkeskommune og Stavanger kommune.

Letter boligpresset
Også universitetsdirektør John B. Møst uttrykte glede over avtalen, som ble signert på Studentsamskipnadens styrerom.

– Dette er veldig kjekt. Disse boligene kommer til å bidra til å lette presset når det gjelder boliger, sa Møst.

Beslektede saker:
146 nye studentboliger
Samarbeid om kunnskapsbyen Stavanger

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (25.01.2013)

Foto av fylkesordfører Janne Johnsen, styreleder i Studentsamskipnaden Siv Una Hagen, ordfører Christine Sagen Helgø og UiS-direktør John B. Møst på tomten hvor det skal bygges nye boliger.
Fylkesordfører Janne Johnsen, styreleder i Studentsamskipnaden Siv Una Hagen, ordfører Christine Sagen Helgø og UiS-direktør John B. Møst ser fram til nye studentboliger på denne tomten.
Foto av ordfører Christine Sagen Helgø, styreleder i Studentsamskipnaden Siv Una Hagen og fylkesordfører Janne Johnsen som skriver under avtale om studentboliger. UiS-direktør John B. Møst står bak dem.
Ordfører Christine Sagen Helgø, styreleder i Studentsamskipnaden Siv Una Hagen og fylkesordfører Janne Johnsen skriver under avtalen. UiS-direktør John B. Møst er også fornøyd.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER