UiS Debatt: Det amerikanske presidentvalget

Hvorfor har Barack Obama så store problemer med å bli gjenvalgt som president i USA? Det er spørsmålet når Geir Lundestad stiller til debatt 30. oktober.

Det amerikanske presidentvalget dekkes som en stor hendelse i norske medier. Likevel kan valgkampen og det politiske systemet i USA virke både fremmed og uforståelig her i Norge.

Les kronikk om temaet i Stavanger Aftenblad.

Direktør ved Nobelinstituttet, professor Geir Lundestad er hovedinnleder på UiS Debatt, bare en uke før amerikanske velgere går til sine valgurner.

Hans innlegg vil bli kommentert og diskutert av følgende panel:

• Arne Neset, førsteamanuensis i amerikanske studier, Universitetet i Stavanger
  • Gaye Rosland, foreningen Democrats Abroad
  • Phil Di Valerio, foreningen Republicans Abroad

Ordstyrer er Tom Hetland fra Stavanger Aftenblad.

UiS Debatt er et samarbeid mellom Universitetet i Stavanger, Aftenbladet og Folken. Tidspunkt for debatten er kl 19.00 tirsdag 30. oktober og det foregår i storsalen på Folken. Arrangementet er åpent og gratis.

Tidligere på dagen holder Geir Lundestad også en åpen gjesteforelesning på UiS. Tema: Når tar Kina over for USA som stormakt?

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (29.10.2012)