EnB1 med spennende nytolkning av barokkmusikk ved konserthusåpningen

Ensemble Bjergsted 1(EnB1), som har sitt utspring i Institutt for musikk og dans ved UiS, inviterer til en spennende matine i forbindelse med åpningen av det nye konserthuset. Samtidig er ensemblet klar med sin første cd, med førstegangs-innspillinger av musikk av Bach og Telemann i en ny og revidert form.

De samme verkene står på programmet i matineen ved konserthusåpningen, og akkurat som på cd-en deltar to verdensledende musikere, Martin Kuuskmann på fagott og ensemblets egen Lars Anders Tomter på bratsj som solister

Fri gruppe
EnB1 er en fri gruppe som arbeider med utgangspunkt i Stavanger og som er sammensatt av lokale og tilreisende musikere avhengig av prosjektets egenart. Ensemblet ledes av professor Jan Bjøranger ved Institutt for musikk og dans (IMD).

Nytt utdanningsprogram
På matineen får publikum i tillegg møte den nyeste tilveksten i Bjergstedmiljøet; EnB1s utdanningsprogram. EnB1 har i høst gjennom programmene «1B1 educational» og «1B1 junior» inngått et samarbeid med Institutt for musikk og dans ved UiS, Lørdagsskolen ved Stavanger Kulturskole og Stavanger Katedralskole, avdeling Bjergsted om orkesteropplæring for viderekommende elever.

Romantisk musikk
Siste del av konserten blir en presentasjon av dette ensemblet og publikum får høre et stort strykeorkester, bestående av medlemmene på alle undervisningsnivåer framføre Griegs «Suite fra Holbergs tid». Det blir romantisk musikk i barokk innpakning i en versjon arrangørene garanterer vil ta pusten fra tilhørerne.

Dato: søndag 23. september

Tid: 13:00

Sted: Farten Valen-salen, Stavanger konserthus

Priser: 100 (barn og studenter)/150 (UiS-ansatte)/ 250 (øvrige)

Du kan finne mer informasjon om ensemblet på www.1b1.no. ENB1 er også på facebook.

Sist oppdatert av Elin Nyberg (14.09.2012)