UiS-student ble Norges Paralympics-helt

Ingeniørstudent Sarah Louise Rung fra Madla Svømmeklubb ble Norges store helt under de 14. paralympiske leker i London med to gull og to sølv. Nå satser hun mot Rio i 2016.

UiS-studenten Sarah Louise Rung deltok i fem øvelser under de 14. paralympiske leker og gikk for medalje i samtlige.  Hun ble slått knepent av ukrainske Nataliia Prologaieva på åpningsdistansen 200 meter individuell medley (IM), men var allikevel godt fornøyd med sølv og ny personlig rekord.

En helt spesiell dag
På 200 meter fri dagen etter ble det derimot full klaff. Sarah vant sin første paralympiske gullmedalje og kunne høste gratulasjoner fra et samlet idretts-Norge, i tillegg til blant annet politikere, statsminister og prinsesse Märtha Louise.

Det som gjorde gullmedaljen ekstra spesiell var at Sarah vant den på dagen fire år etter at hun ble lam fra livet og ned. Etter ulykken som gjorde henne lam 1. september 2008, bestemte Sarah seg raskt for å vie de neste fire årene til å satse mot Paralympics i London.

- Nå er dagen min, uttalte hun til Stavanger Aftenblad etter at gulldrømmen var blitt en realitet.

Nye medaljer
Videre i Paralympics fortsatte suksessen for Madla-svømmeren. I finalen på 100 meter bryst ble det en tredje personlig rekord på tre konkurranser, men erkerivalen Nataliia Prologaieva ble nok en gang for sterk da hun svømte inn til ny verdensrekord, og Sarah måtte nøye seg med sølv.

På 50 meter butterfly viste Sarah sin allsidighet og imponerende form. Nok en personlig rekord, og gullmedalje nummer to var et faktum.

Selv om det ble en litt skuffende fjerdeplass på avslutningsdistansen 100 meter fri, ble Paralympics en ubetinget suksess for det store svømmetalentet. Rung stod for to av Norges tre gullmedaljer i London og begge sølvmedaljene.

Ingeniørstudent
22 år gamle Sarah Louise Rung er en av verdens beste funksjonshemmede svømmere. Hun har tidligere gjort seg bemerket med blant annet å vinne fire EM-gull, bli hedret på Idrettsgallaen og sette verdensrekorder. Hun går første året på masterstudiet i byutvikling og urban design, men har fulgt et spesialtilpasset opplegg for idrettsutøvere for å kunne satse på svømming.

Nå skal Sarah satse videre mot neste Paralympics i Rio i 2016.

Her er Sarahs resultater i Paralympics:

• Fredag 31. august: 200 meter IM - SØLV
  • Lørdag 1. september: 200 meter fri - GULL
  • Tirsdag 4. september: 100 meter bryst - SØLV
  • Fredag 7. september: 50 meter fly - GULL
  • Lørdag 8. september: 100 meter fri - 4. plass

Sist oppdatert av Håkon Hapnes Strand (10.09.2012)