UiS lanserer dirigentuke

77 korpsdirigenter fra hele landet er samlet i Bjergsted kulturpark fra 11. til 17. august. Dirigentuka 2012 er en spennende nysatsing fra Universitetet i Stavanger og Norges Musikkorps Forbund.

Dirigenter fra hele Norge - og en fra Finland - valfarter denne uka til Stavanger og Institutt for musikk og dans for å jobbe tett på et knippe anerkjente dirigent-mestre. En bredt sammensatt lærerstab omfatter blant annet Eivind Gullberg Jensen, norsk stjernedirigent i særklasse.

Sammen med blant andre Trond Korsgård, Morten Wensberg, Cathrine Winnes Trevino, Bjørn Sagstad, Thomas Rimul og flere andre kjente navn underviser han ved Dirigentuka 2012.

Unge og gamle
Kurset er en arena for mange typer korpsdirigenter. Her kan gamle travere, unge talenter, erfarne ringrever og ferske nykommere møtes til felles utvikling og til gjensidig inspirasjon.

Gullberg Jensen underviser tirsdag 14.august og onsdag 15.august og skal blant annet gi mesterklasser og holde foredrag. De lange kursdagene, fra klokken 9 tl 21, blir fylt med foredrag, teknikktimer og mesterklasser.

Ambisjoner                                                                                                                                                                                           Ambisjonen er å etablere Dirigentuka som Norges ledende og mest innholdsrike dirigentkurs hvert år framover. Nysatsingen blir arrangert av Universitetet i Stavanger/Institutt for musikk og dans (IMD) i samarbeid med Norges Musikkorps Forbund.

Øvingskorps
Elitekorpset Stavanger Brass Band er øvingskorps for de deltakerne som er med i den mest avanserte delen av dirigentkurset.

Fredag 17.august klokken 19 avsluttes Dirigentuka 2012 med at Stavanger Brass Band spiller konsert i Lille Konsertsal ved IMD i Bjergsted. Ti utvalgte dirigenter fra Dirigentuka dirigerer.

Sist oppdatert av Elin Nyberg (13.08.2012)