Høytidelig masteravslutning

Universitetet i Stavanger gjorde stas på teknologistudentene, da rundt 340 avgangsstudenter mottok sine mastergradsdiplomer fredag 15. juni. Det ble også delt ut priser til de som har utmerket seg spesielt.

Stolte studenter, og minst like stolte familier og venner, fylte opp hele Tjodhallen da masterstudentene ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet mottok sine diplomer fredag ettermiddag.

Det ble en ekstra flott markering for noen få studenter, som mottok priser etter å ha utmerket seg spesielt. Følgende priser ble utdelt:

Tekna student award: Jofrid Hetland Thorsen (15 000 kr. og diplom)

Tekna education award: Aker Solutions (kunstverk og diplom)

Scana research award: Professor Malcolm Kelland (25 000 kr.)

Talisman energy best student award:

1. Marco Antonio Guzman Cespedes (25 000 kr.)
  2. Ole Andreas Knappskog (15 000 kr.)
  3. Bjørnar Høie (10 000 kr.)

Oppfordret til PhD
Den nye ONS-generalen, og tidligere ordføreren i Stavanger, Leif Johan Sevland, holdt hovedtalen under arrangementet.

- Det er et privilegium å være student, sa Sevland, som oppfordret de uteksaminerte studentene til å vurdere å fortsette på et doktorgradsprogram for å tilfredsstille samfunnets økende behov for doktorgradskompetanse.

Han fortalte også om de gode mulighetene for å bygge nettverk under oljemessen senere i sommer.

Gode jobbutsikter
Alumnikoordinator Peter André Schwarz orienterte avgangsstudentene om hvordan de kan bruke UiS sitt alumni-nettverk framover. Han presenterte hyggelige tall fra Kandidatundersøkelsen, som viser at åtte av ti avgangsstudenter fra TekNat vil være i jobb innen tre måneder etter endt utdanning, de fleste med en begynnerlønn på over 400 000 kroner.

Musikknummer
Den storstilte markeringen, som ble ledet av professor Torleiv Bilstad, inneholdt også klassisk musikk fremført av to tidligere masterstudenter ved Institutt for musikk og dans.

Markeringen ble fullbyrdet da studentene selv kom opp på scenen og mottok sine diplomer fra instituttlederne og dekan Ole Ringdal.

Sist oppdatert av Håkon Hapnes Strand (19.06.2012)

Foto av Leif Johan Sevland, som holder tale for masterstudentene i den fullsatte Tjodhallen.
Leif Johan Sevland holdt tale for masterstudentene i den fullsatte Tjodhallen.
Foto av alumnikoordinator Peter André Schwarz, som ønsket avgangsstudentene velkommen til alumni-nettverket.
Alumnikoordinator Peter André Schwarz ønsket avgangsstudentene velkommen til alumni-nettverket.
Foto av Instituttleder Hans Jacob Fevang ved Institutt for industriell økonomi, risikostyring og planlegging, som deler ut diplom til en av sine avgangsstudenter.
Instituttleder Hans Jacob Fevang ved Institutt for industriell økonomi, risikostyring og planlegging deler ut diplom til en av sine avgangsstudenter.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER