ViS-prisen for forskningsjournalistikk

ViS-prisen for forskningsjournalistikk blir delt ut på Arkeologisk museum 14. juni kl 1830. Deretter vil prisvinneren holde foredrag om sin forskningsjournalistikk.

Vitenskapsakademiet i Stavanger (ViS) deler ut ViS-prisen for kritisk, innsiktsfull og vederheftig forskningsjournalistikk, for andre gang i 2012.
Navnet til prisvinneren offentliggjøres torsdag 14. juni, og samme kveld blir prisen på kr 50 000 kroner delt ut.

Prisutdelingen skjer kl 18.30 i Arkeologisk museum, Stavanger. Utdelingen vil bli etterfulgt av at prisvinneren vil holde foredrag om sin forskningsjournalistikk.

ViS-prisen blir delt ut etter forslag fra landets pressefolk og vitenskapelig ansatte ved universiteter og høyskoler og etter innstilling av en nominasjonskomité oppnevnt av ViS. Nominasjonskomiteen har bestått av preses i ViS, professor Martha J. Ulvund ved Norges veterinærhøgskole, førsteamanuensis Harald Hornmoen ved Høgskolen i Oslo, debattredaktør Hilde Sandvik i Bergens Tidende, redaktøren i Pressehistorisk Tidsskrift Arnhild Skre og dekan Trine Syvertsen ved Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo som representant for Norsk Presseforbund.

ViS-prisen er finansiert av avisene Aftenposten, Adresseavisen, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad.

Gratis adgang. Alle er hjertelig velkommen!

Arr: Vitenskapsakademiet i Stavanger

Sist oppdatert av Ragnhild Nordahl Næss (08.06.2012)