Norsk Universitetssenter ved Berkeley

Universitetet i Stavanger er ett av åtte høyere læresteder som sammen med Norges Forskningsråd etablerer et samarbeid med University of California, Berkeley om et norsk universitetssenter der.

The Peder Sather Center for Advanced Study er oppkalt etter en norsk-amerikansk bankmann Peder Sæther som opprettet et legat for UC Berkeley.

UC Berkeley regnes som et av de fremste lærerstedene i verden, og har hatt 22 Nobelsprisvinnere i staben.

De norske konsortiemedlemmene består av Handelshøyskolen BI, Norges handelshøgskole (NHH), NTNU i Trondheim, Universitetet i i Agder, Universitetet i Bergen, Universitetet i Stavanger, Universitetet i Tromsø, Universitetet i Oslo og Forskningsrådet.

Starter i oktober
Senteret vil være knyttet til College of Letters & Science ved UC Berkeley.

Avtalen ble undertegnet 25. mai ved Tøyen hovedgård, hvor Universitetet i Oslo var vert. Prorektor Tor Hemmingsen undertegnet avtalen på vegne av Universitetet i Stavanger.

Hemmingsen er også medlem i Advisory Board, som skal ha første møte i august 2012 for å stake ut kursen for det videre samarbeidet. Formelt vil senteret starte opp i oktober 2012.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (30.05.2012)