To unge vinnere av Ormen Lange-konkurransen

Shell og Institutt for data- og elektroteknikk ved Universitetet i Stavanger har funnet to verdige vinnere av konkurransen. Begge får tilbud om betalt reise og opphold til Ormen Lange i sommer, samt 10.000 kroner i stipend.

Opplegget på Ormen Lange vil omfatte:

• Omvisning på, og innføring i, operasjonen på Ormen Lange
  • Følging av ingeniører i arbeidet på anlegget
  • Deltagelse på morgenmøter og i relevant aktivitet
  • Overnatting på anleggshotellet ved installasjonen

Les mer om konkurransen her.

Lilly Nguyen (19) fra Trondheim deltok i konkurransen om internship fordi det virket som en unik mulighet til å utvide horisonten, men de 10.000 kronene fristet også.

– Jeg planlegger å flytte hjemmefra for å studere til høsten, og da vil jo pengene komme godt med, sier hun.

Hun vet ikke hvor hun kommer til å ende opp i fremtiden, men ser for seg en mastergrad i ingeniørfag.

– Jeg er veldig interessert i realfag og petroleumsrelaterte fag. Derfor konkluderte jeg med at ingeniør er tingen for meg, sier hun.

Lilly tror oppholdet på Ormen Lange vil henne muligheten til å se hvordan det er å jobbe der og hvordan hverdagen til de unge i ingeniørbransjen er. Hun håper sommeren vil gi henne ekstra motivasjon til å bidra i bransjen.

Knut Ørland (18) fra Sandnes deltok egentlig i konkurransen om internship fordi han ikke hadde noe å tape på å delta.

– Men jeg visste jeg hadde noe å bidra med som kanskje ga meg mulighet til å vinne, sier han.

Under oppholdet på Ormen Lange i sommer ønsker han å se hvordan ”ting virker” på anlegget, hvordan ingeniører jobber til daglig og kanskje få en forsmak på hva han selv kommer til å jobbe med senere.

Knut planlegger å ta mastergrad i informasjonsteknologi ved Universitetet i Stavanger. Etter det vet han ikke hva fremtiden bringer, men han ønsker å komme seg ut i arbeidslivet.

Pengene har han tenkt å bruke på prosjekter han holder på med i fritiden.

– Noe av det vil i alle fall gå til en pinballmaskin jeg holder på å bygge, sier han.

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (23.05.2012)