En vitenskapsmann i isødet

Mandag 5. mars besøker polarhistoriker Harald Dag Jølle Prosalong i Stavanger for å snakke om Fridtjof Nansen som vitenskapsmann. Arrangementet holdes på Arkeologisk museum og er gratis og åpent for alle.

Norsk faglitterær forfatter-og oversetterforening inviterer til Prosalong på Arkeologisk Museum mandag 5. mars kl. 1900. Foredraget blir holdt av Nansen-biograf og polarhistoriker Harald Dag Jølle, Norsk polarinstitutt, under tittelen ”Nansen var først og fremst vitenskapsmann”.

Foredraget baserer seg på arbeidet til Jølle med biografien Nansen. Oppdageren som kom ut høsten 2011. Som første Nansen-biograf viser Harald Dag Jølle hvordan han også var en vitenskapsmann i verdensklasse.
Nansen var en søkende intellektuell, en romantiker som slet med tilværelsens mening, og en politisk liberaler som kritiserte stormaktenes imperialisme.

Boka forteller om den kompromissløse Nansen, en mann med store ambisjoner og enorm tro på egne evner. Her er drama fra isen, sterke historier om kjærlighet og savn, om vennskap og konflikter, om sorg og heftige følelser. Nansen. Oppdageren er første av to bind i en bredt anlagt framstilling.

Harald Dag Jølle (f. 1971) er historiker og forsker ved Norsk Polarinstitutt. Han er ekspedisjonsdeltaker til Sørpolen oktober 2011 sammen med Vegard Ulvang, Stein P. Aasheim og Jan-Gunnar Winther. Ekspedisjonen fulgte samme rute som Roald Amundsen fulgte i 1911-12. Han har vært redaktør på Norsk Polarhistorie (2004).

Gratis adgang. Alle er hjertelig velkommen.

Sist oppdatert av Ragnhild Nordahl Næss (01.03.2012)