Slår seg sammen

Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) og Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) har vedtatt å slå sammen sine fagbokhandeler, Studia AS og SiS bok.

Det nye selskapet, som vil hete Studia AS, har syv bokutsalg i Bergen og Stavanger samt nettbokhandelen studia.no. Forventet omsetning i 2012 vil være på ca.111 millioner kroner.

Selskapet vil være operativt fra 1. januar 2012.

Ved å slå sammen de to bokhandlene ønsker eierne å styrke samskipnadsbokhandelens forutsetninger for å levere norsk og internasjonal faglitteratur til studentene og utdanningsinstitusjonene også i fremtiden. Innkjøpssamarbeidet med Akademika og Campus Import Group videreføres.

- Vi ser at det kan bli utfordrende å stå alene fremover, og med en aggressiv priskrig er samarbeidspartnere nødvendig for å sikre den fysiske studentsamskipnadsbokhandelen, sier adm. dir. i Studia AS, Anne S. Posner i en pressemelding.

Daglig leder i SiS bok, Mette Reke legger til:

- Dette gjelder både for daglig drift og tilgang til faglitteratur til konkurransedyktige betingelser, men også i overgang til digitale tjenester, som er svært kostnadskrevende.

Sist oppdatert av Silje Stangeland (28.10.2011)