Lærernes internasjonale dag

Onsdag 5. oktober heiser UiS flagget og markerer den internasjonale lærerdagen. Hensikten med dagen er å hylle alle lærere som hver dag står på for barn og unge.

Lærernes dag har vært markert 5. oktober hvert år i over 100 land siden den ble stiftet av UNESCO i 1994. Målet er å skape engasjement rundt lærerens status og oppgaver over hele verden, spesielt i land som er rammet av humanitære eller økonomiske kriser. Bak arrangementet står i dag den internasjonale lærerorganisasjonen Education International, som representerer nær 30 millioner medlemmer gjennom nasjonale organisasjoner i 173 land.

Ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk (IGIS) markeres dagen ved at det kl 12.00 blir delt ut epler, lærerens symbol, til de fremtidige lærerne på UiS utenfor lærerkantina i Hagbard Line-huset. Det vil bli hengt opp plakater fra Rogalandsgnisten, og pedagogstudentene vil gi lærerne på instituttet en ekstra oppmerksomhet denne dagen. Det blir også flagging på UiS denne dagen.

Alle faglærere og lærere ønskes til lykke med dagen!

VIDEO: Se kunnskapsminister Kristin Halvorsens hilsen til lærerne

Sist oppdatert av (04.10.2011)