Asche er ny prodekan for forskning

Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet har fått ny prodekan for forskning. Professor Frank Asche skal ha dette vervet det nærmeste året.

– Dette er hyggelig. Jeg har hatt en periode som prodekan tidligere og synes det er en kjekk jobb. TekNat er et fakultet med mye positiv fremdrift når det gjelder forskning. Vi er på rett vei, men vi kan det er fortsatt ting som kan gjøres for at forskerne skal få enda bedre rammevilkår, sier Asche.

Professoren er selv en profilert og produktiv forsker ved Institutt for industriell økonomi, risikostyring og planlegging.

Frank Asches fagområde er produksjon, verdikjeder og markeder for sjømat, både innen havbruk og fiskeri. Han arbeider også med energimarkeder, sikkerhet og generelle anvendte økonomiske problemstillinger.

Han har vunnet flere priser og vært medforfatter av et utall artikler i prestisjetunge tidsskrifter, blant annet Science.

Frank Asche tar over for John Håkon Husøy, og stillingen er et vikariat på ett år.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (16.09.2011)