100 nye studentboliger til Stavanger

Det er et stort behov for flere studentboliger i Stavanger. Nå før helgen fikk Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) tilsagn om 100 nye fra statsråd Tora Aasland.

– Vi ønsker å gi Stavanger flere studentboliger, og gir penger til 100 nye boliger på Ullandhaug, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland til Stavanger Aftenblad (SA) lørdag.

Det var på Aasland sin årlige sommerlunsj med partifelle Eirik Faret Sakariassen i Stavanger at hun ga løfte om 100 nye boliger til Universitetet i Stavanger.

Aasland roste både Stavanger kommune og SiS for å være effektive i arbeidet med å sikre tomter, godkjenne og bygge.

– Vi skal gjøre det vi kan og sørge for at tomter og infrastrukturen ligger til rette. Kommunen vil behandle saken så fort som mulig, men det er SiS som bygger, sa ordfører Leif Johan Sevland til SA da han fikk høre om pengene.

Han understrekte imidlertid at det er behov for flere studentboliger.

Neppe til studiestart
Daglig leder i SiS bolig Øyvind Lorentzen er glad for tilskuddet, men han er usikker på om boligene kan stå klare til studiestart neste år, slik statsråden ønsker.

– Det er en stor utfordring å få nye studentboliger ferdig til neste august, det krever at det er mange biter som faller på plass, sier Lorentzen.

Han skulle gjerne sett at tallet var 146 og ikke 100.

– Vi har en tomt som er ferdig regulert og som teller 146 senger. Det gir oss en ekstra utfordring å få fullført dette prosjektet så lenge vi ikke har tilskudd til flere enn 100 senger, sier Lorentzen.

Han påpeker at 100 nye boliger uansett vil hjelpe dem å nå målet om å ha 15 prosent dekning i 2015.

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (22.08.2011)