Ny bok om geofysikk innenfor petroleumsfaget

Professor Bernt Sigve Aadnøy har sammen med sjefsingeniør Mohammad Reza Looyeh nylig gitt ut boka ”Petroleum Rock Mechanics: Drilling Operations and Well Designs”.

– Boka dekker tematisk metodikkene som brukes for å designe lange brønner, sier Aadnøy.

De lengste brønnene i Norge koster over en milliard kroner å bore. Det har forekommet at man har mislyktes i prosessen med å bore en slik brønn og har måttet forlate den.

– Da er det mye penger som går tapt. Formålet med boka er å minimalisere den teknisk-økonomiske risikoen som er forbundet med å bore brønnene, sier Aadnøy, som er professor ved Institutt for petroleumsteknologi ved UiS.

Han har skrevet ”Petroleum Rock Mechanics: Drilling Operations and Well Designs” sammen med Mohammad Reza Looyeh, sjefsingeniør i selskapet Chevron Limited, Pembroke Refinery i Storbritannia. Boka gis ut på forlaget Elsevier.

Målgruppen er masterstudenter innenfor petroleumsfag og ingeniører og geofysikere i industrien.

(Artikkelen ble først publisert august 2011)

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (05.06.2014)