Bli med Fartein Valen-Sendstad til Israel og Vestbredden

Førsteamanuensis Fartein Valen-Sendstad ved Institutt for kultur- og språkvitenskap inviterer til tre tidagersturer til Israel og Vestbredden i 2012, enten i vinterferien, slutten av juni eller høstferien.

Fartein skriver:
Hei! Jeg har hatt et privilegium, å få bo og reise, studere og grave i landet der Jesus levde. Det har også blitt mange turer, med vanlige turister og ikke minst med mange studenter. Nå er det tid for å spisse et turtilbud.

Har gitt ut ei bok (Palestina på Jesu tid. Spennende, fascinerende og skremmende, 2006.) og kommer med en oppfølger til høsten (Bonden i Betlehem og fiskeren i Kapernaum. Fra Judea og Galilea i tidlig romersk tid); pluss ei mindre bok om Qumran og esseere, (Et liv i de siste tider. Om Dødehavsrullene – Qumran og Esseerne.)
.
Dere skal få en skikkelig rundreise med mange dypdykk i miljøet, landet og livet slik det var i tidlig romerske tid (65f.Kr.-70 e.Kr.). Her er det mye som gir nytt lys over kjente fortellinger og stoff fra Evangeliene. Vi skal se, høre og få tak i hvordan folk levde, samtidig som vi tar små vandreturer i herlig historisk miljø.

Det blir mange
- turer til steder og miljø i Galilea, Samaria og Judea;
- inn i akvedukter, mektige palasser og teater,
- opp på høyder med utsikt til livet i dag og slik det var rundt Jesu tid.
En tidagers tur – i 2012, enten vinterferien, slutten av juni eller høstferien.

Meld deg – og så knytter vi kontakt via mail – og møter litt forberedt til herlige dager der jeg kan få deg/dere noe av det mest utfordrende og lærerikt for den som vil tett inn på sterke røtter i vår kultur.

Ta gjerne kontakt på e-post fartein.valen-sendstad@uis.no eller telefon 41519924.

Les mer om turen her (pdf - 2,91 mb)

Sist oppdatert av (24.06.2011)