Priser til fremragende studenter og Zenzor

Fem studenter ble tildelt priser under årets avsluttende seremoni for masterstudenter ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet. Bedriften Zenzor fikk også pris.

Tekna Stavangers pris for beste student gikk til Kristian Thorsen og Ragnhild Opsahl Steigen. Det er første gang prisen deles ut til to kandidater. I begrunnelsen heter det at Steigen har oppnådd fremragende resultater på masterstudiet i konstruksjoner og materialer. Samtidig har hun gjort en aktiv innsats for å skape et bedre studentmiljø ved UiS og bedre vilkår for studenter i teknologi og naturvitenskap nasjonalt.

Thorsen har oppnådd eksepsjonelt gode resultater på masterstudiet i informasjonsteknologi. Dessuten har han gjort en aktiv faglig innsats ved Institutt for data- og elektroteknikk, står det i begrunnelsen for tildelingen.

– Det var veldig kjekt å få prisen. Du føler at du får noe igjen for jobben du har gjort, at du får anerkjennelse for den, sier Thorsen til UiS.no.

Steigen er enig.

– Dette var uventet og veldig koselig. Jeg har ikke rukket å ta det helt inn, sier hun.

Vinnerne fikk 15 000 kroner hver og et diplom.

Ny pris
Ny av året var Tekna Stavangers utdanningspris. Den kan gis til bedrifter som masterstudenter ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet har skrevet masteroppgave hos. Det vektlegges at bedriften har ivaretatt mastergradsstudentene på en god måte under oppgaveskrivingen. Bedriften Zenzor vant prisen.

– Tekna fagråd sin jurykomité synes det er positivt at en relativt ny bedrift satser på studenter og slipper de til i innovative produktutviklingsprosesser, sa Melinda Christensen, som delte ut prisen.

Thorsen, vinner av Tekna Stavangers studentpris, har skrevet masteroppgave hos Zenzor.

Talisman Energy-prisen
Tre studenter mottok så Talisman Energy-prisen. Den gis til de avgangsstudentene på det toårige masterprogrammet i petroleumsteknologi som har best karakterer. Første-, andre- og tredjeplass gikk til Ørjan Tveteraas, Nina Iren Kåsa og Alexander Romanov. Vinnerne fikk 25 000, 15 000 og 10 000 kroner.

– Det var kjempegøy. Det er gøy å få noe igjen for strevet. Du føler at den innsatsen du har gjort blir satt pris på, sier Kåsa til UiS.no.

Hovedtaleren på arrangementet var Terje Halmø, leder i Terica AS. Under seremonien fikk masterstudentene utdelt sine diplomer. Musikkstudentene Friederike Wildschütz og Wibeke Wetaas sto for kunstneriske innslag.

Sist oppdatert av (17.06.2011)

Vinnerne av Tekna Stavangers studentpris, Kristian Thorsen og Ragnhild Opsahl Steigen. I midten står Sevda Rødsjø, som delte ut prisen.
Bedriften Zenzor vant Tekna Stavangers utdanningspris. F.v: CEO Sveinung Lunde og CEO Øyvind Wetteland i Zenzor.
Vinnerne av Talisman Energys studentpris, Alexander Romanov, Nina Iren Kåsa og Ørjan Tveteraas.
Vinnerne av Talisman Energys studentpris. F. v.: Alexander Romanov, Nina Iren Kåsa og Ørjan Tveteraas.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER