Nye studentboliger til UiS

Statsråd Tora Aasland hadde med penger til 88 nye studentboliger da hun i dag besøkte Universitetet i Stavanger.

Med denne bevilgningen kan Studentsamskipnaden sette i gang med trinn 2 i byggeprosjektet mellom Hagbard Line-huset og Hulda Garborgs hus.

Byggetrinnet består av ett bygg med 69 enkelthybler og 12 parleiligheter. Tildelingen fra Kunnskapsdepartementet betyr at byggestarten blir allerede i februar, med ferdigstillelse i desember 2011.

Byggetrinn 1 ble påbegynt i august 2010 og vil bli ferdigstilt til semesterstart i august 2011. Det består av to bygg med totalt 64 hybler og 14 parleiligheter, noe som totalt utgjør 92 hybelenheter.

Ros for rask bygging
Aaaland ga skryt til Studentsamskipnaden for effekt arbeid med nye boligprosjekter.

- SiS jobber raskt og er trolig blant landets raskeste i å prosjektere nye studentboliger. Jeg er også glad for at det i prosjektet satses på å bygge miljøvennlige og universelt utformede boliger, sier Aasland.

Byggene har energiløsning med geobrønner og varmepumper, noe som kvalifiserer til energiklasse B.

- Hyggelig overraskelse
Daglig leder i SiS bolig Øyvind Lorentzen setter stor pris på at studentsamskipnaden nå kan tilby rimeligere og gode boliger til enda flere.

- Dette er en meget hyggelig overraskelse. Vi har planene klare, området ligger der og vi er i dialog med entreprenøren. Nå skal vi klare å komme i mål med prosjektet i løpet av året, forteller Lorentzen.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (11.01.2011)