Seminar om Nordisk innovasjonspolitikk og -strategier.

Senter for innovasjonsforskning inviterte til seminar tirsdag 14. desember med professor Bjørn Asheim fra Universitet i Lund. Asheim gav en bred oversikt over nordisk innovasjonspolitikk i et komparativt perspektiv, hvor likheter og forskjeller i innovasjonspolitikk og -strategier mellom de fire nordiske land ble fremhevet.

Tid:     Tirsdag 14. desember kl 11:30-13:00
Sted:  Arne Rettedals hus, rom G-101

I seminaret ble det spesielt lagt fokus på å analysere årsaker til og konsekvenser av at norsk innovasjonspolitikk avviker så sterkt fra de andre nordiske lands, og særlig fra den svenske og finske. Avslutningsvis ble det diskutert hvilke utfordringer norsk innovasjonspolitikk står overfor i en globalisert kunnskapsøkonomi, og hvordan disse kan bli møtt.

Presentasjonen til professor Asheim (in english - pdf)

Asheim er en internasjonalt ledende innovasjonsforsker. Han er professor ved Universitetet i Lund i Sverige. Der er han knyttet til CIRCLE (Centre for Innovation, Research and Competence in the Learning Economy) som han var med å grunnlegge.

For mer informasjon om professor Asheim se http://www.lu.se/o.o.i.s/9681.

Det ble servert en enkel lunsj.

Sist oppdatert av Egil C. Svela (15.12.2010)