Brynjar Foss om IKT-verktøy i undervisning

Brynjar Foss fra institutt for helsefag skal snakke om bruk av IKT-verktøy i undervisning i det første møtet i forum for varierte undervisnings- og læringsformer ved UiS som holdes 2. desember. StOr deltar også.

Forumet er åpent for alle som er opptatt av undervisning og læring. Hovedfokus for forumet vil være pedagogisk bruk av IKT.

- Vi vil legge opp til praktisk utprøving, demonstrasjoner og erfaringsutveksling, forteller Vegard Moen ved Uniped ved UiS, som sammen med Venche Hvidsten og Eva Hærem, nå arrangerer en ny rekke med samlinger med fokus på praktiske IKT-verktøy til bruk i undervisning og veiledning.

- Hvis du har erfaring med andre program- eller maskinvareløsninger som dine kollegaer kan ha nyttet av å bruke, er det bare å ta med laptopen, oppfordrer Moen, som inviterer alle som foreleser ved UiS til å delta.

Studentene er med
Nestleder i studentorganisasjonen StOr ved UiS, Morten Rønne, er også invitert til forumet den 2. desember. Han er glad for alle initiativ som tas for mer varierte lærings- og undervisningsformer.

- Det er bra at UiS satser på alternative og varierte undervisningsformer. Vi er glad for at UiS har inntatt en ledende posisjon i bruk av IKT i undervisningen, sier Rønne, som nevner podcasting av forelesninger som ett eksempel.

- Podcasting av forelesninger er et viktig supplement til undervisningen. At forelesningene er tilgjengelige på nett, gir studentene en viktig trygghet, sier han.

Første samling i forumet er torsdag 2. desember fra klokken 13 – 14.30 på rom C-334 i Kjølv Egelands hus (i tredje etasje ved fakultetsadministrasjonen til SV-fakultetet).

Tema for neste samling blir planlagt med bakgrunn i deltakernes ønsker.

Les også:
UiS har fått sitt eget miljø for universitetspedagogikk
Ønsker du noen å diskutere undervisning med?

Sist oppdatert av Silje Stangeland (24.11.2010)

Podcast av forelesning
PÅ NETT: Podcast av forelesninger på nett er blant temaene som skal tas opp i forum for varierte undervisnings- og læringsformer som holdes 2. desember.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER