Blir gjesteforsker i München

Historiker Eva Jakobsson skal være gjesteforsker ved det anerkjente forskningsinstituttet Rachel Carson Center i München første halvår i 2011. UiS-forskeren gleder seg, og ser fram til videre forskning på vannets historie i et nytt forskermiljø.

Rachel Carson Center er et miljøhistorisk forskningsinstitutt som drives i samarbeid med Ludwig Maximilian Universitetet och Deutsche Museum. Instituttet har fått sitt navn etter den amerikanske biologen, naturskribenten og miljøforkjemperen Rachel Carson, og har som mål å løfte fram miljøforskning og miljøhistoriske spørsmål.

Eva Jakobsson ble overrasket og glad da hun fikk beskjeden om at hun var en av de 18 søkerne som fikk tilbud om forskeropphold.

- Noen av de fremste internasjonale og legendariske gründerne innen fagfeltet miljøhistorie, slike som amerikanerne Donald Worster og John McNeill, er også på listen over forskere som skal være mine kolleger i München. Det gjør det hele enda mer spennende, sier Jakobsson, som er takknemlig for å få lov til å delta som representant for UiS.

Under sitt seks måneder lange opphold skal Jakobsson gå videre med sin forskning på innsjøen Vänerns historie, den tredje største innsjøen i Europa. Tidligere har Jakobsson vært gjesteforsker ved Senter for grunnforskning i Oslo, hvor hun også forsket på vannets historie.

Les også:
Fokus på miljøhistorie
Portrett: Vannforskeren
UiS-forsker til CAS

Sist oppdatert av Silje Stangeland (23.11.2010)

Historiker Eva Jakobsson
VANNFORSKNING: Historiker Eva Jakobsson skal gå videre med sin forskning på vannets historie under sitt forskeropphold på Rachel Carson Center i München.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER