Resultatene fra studentvalget

Moderat Liste er vinner av UiS-studentenes valg og får åtte plasser i studentparlamentet.

Denne uken ble studentvalget 2010 avsluttet, og stemmene er nå talt opp.

I alt skulle det velges 14 mandater til studentparlamentet, og mandatfordelingen ble som følger:

• Rød Liste: 5 mandater
  • Internasjonal Liste: 1 mandat
  • Moderat Liste: 8 mandater

10,91 prosent av studentene ved UiS brukte stemmeretten ved parlamentsvalget, noe som tilsvarer en nedgang på 2,79 prosent fra forrige valg.

Nestleder i StOr, Morten Rønne, hadde ønsket seg en høyere valgoppslutning. Han mener at det kan ligge flere årsaker bak nedgangen i valgdeltakelsen.

- En mulig årsak kan være overgangen til elektronisk valg. Det er noe ukjent for folk og det kan ha bidratt til noe nedgang. Vi har vært mer synlige enn noen gang på campus, med plakater, Grand Opening med taler, livemusikk og valgvake. Vi har hatt ValgCafe i Bokcafeen, stands nesten alle dager i nesten alle bygg, og studentene har fått masse informasjon på e-post og på nett, opplyser Rønne.

Størst oppmøte var det ved valget til StOr på TekNat, med 12,46 prosent. valgdeltakelse.

Resultatet ble offentliggjort under Valgfesten på Folken fredag 22. oktober.

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (27.10.2010)