Laksevinnere på «Grundercamp UiS»

Visjoner om lakseoppdrett på land – uten laks - sikret seier til studentene Kristian Thorsen, Roald Klingsheim og Kjell Kristian Grane Torgersen i tidenes første grundercamp på universitetsnivå. Premien var 10 000 kroner fra SpareBank 1 SR-Bank.

Onsdag og torsdag ble «Grundercamp UiS» arrangert for første gang. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Ungt Entreprenørskap (UE) Rogaland, Start UiS, SpareBank 1 SR-Bank og Senter for Entreprenørskap. Konkurransen ble satt i gang etter at UiS la ned studentbedrifter. Vel 30 personer deltok. En var alene, resten deltok i grupper på to til tre personer.

Bedriftene Prekubator, SpareBank 1 SR-Bank og Aibel la til sammen fram fem caser med problemstillinger om «Fallsikring», «Lakseoppdrett», «Vindmøller», «Sosial bank» og «Detektor». Studentene kunne velge en av oppgavene, og fikk deretter 24 timer til å lage en forretningsplan og presentere den for jury og medstudenter.

Egne ideer
– Grundercamp handler om å komme med egne ideer. Gruppen som vant var visjonær og innovativ, og så for seg et landbasert oppdrettsanlegg – uten laks. Ut fra forskning blant annet innen medisin og mat, foreslo de å dyrke laksekjøtt gjennom vekst av muskelceller, forteller Kent Terje Ingebretsen. Han er daglig leder i Ungt Entreprenørskap i Rogaland, og satt også i konkurransejuryen.

Løsningene som ble lagt fram skulle være gjennomførbar og kunne realiseres i framtiden, det vil si innen de neste 20 årene.

– Vinnerne hadde tenkt veldig mye, og hadde ideer som ikke var mulig å laste ned eller kopiere fra andre, sier Ingebretsen.

Håper på flere
Anne Marthe Garseth, event-koordinator i Start UiS, sier de håper på enda flere deltakere neste år. Dette året var første gang, og målet er å få konseptet bedre kjent blant studentene.

Kent Terje Ingebretsen ser for seg at det kanskje kan være nødvendig med en forelesningsfri dag i forbindelse med neste grundercamp.

– Det er veldig intens jobbing i et døgn, og det kan være vanskelig å kombinere med annen undervisning, sier Ingebretsen.

Sist oppdatert av (22.10.2010)