Urafiki - forestilling fra NOTA-prosjektet

Torsdag 21. oktober vises forestillingen Urafiki i Lille Konsertsal ved IMD i Bjergsted.

Medvirkende er åtte norske og åtte tanzanianske danse- og musikkstudenter. Mellom disse møtes afrikansk og europeisk kultur i en forrykende forstilling av musikk og dans. Studentgruppene traff hverandre for første gang for halvannen uke siden, og har siden da samarbeidet for å lage en forestilling fra grunnen av. Tittel - og tema - for forestillingen er Urafiki, som betyr vennskap på swahili.

Forestillingen er et resultat av den årlige studentutvekslingen til NOTA, og dette er åttende året studenter fra Institutt for musikk og dans, Universitetet i Stavanger, og studenter fra TaSUBa (Institutt for kunst og kultur i Bagamoyo, Tanzania) møtes for å lage en felles forestilling. Møtet mellom afrikansk og norsk kultur står i sentrum for utvekslingen, og den har hvert år ført til en spennende og publikumsvennlig forestilling med høyt kunstnerisk nivå. De norske studentene vil reise til Tanzania for å framføre samme forestilling i februar 2011.

Veiledere i år er Emma Liwewa og John Mponda fra TaSUBa og Henning Rød Haugland og Leith Symington fra UiS.

NOTA-prosjektet

Sist oppdatert av (21.10.2010)

Urafiki NOTA-prosjektet forestilling
Norge-Tanzaniaprosjektet (NOTA)

Forestillingen er en del av NOTA, som er et interkulturelt samarbeidsprosjekt mellom TaSUBa (Institutt for kunst og kultur, Bagamoyo), Stavanger kommune gjennom Stavanger Kulturskole og Universitetet i Stavanger, Institutt for musikk og dans. NOTA-prosjektet er støttet av Utenriksdepartementet gjennom ambassaden i Dar es Salaam, Fredskorpset og ACE-programmet til Senter for internasjonalisering av høyere utdanning (SIU).