Spiller og danser for TV-aksjonen

Også i år går studenter og ansatte sammen om å arrangere konsert til inntekt for TV-aksjonen. Årets konsert finner sted tirsdag 19. oktober kl 19.30 i Lille konsertsal i Bjergsted. og det er gratis adgang.

Inntektene fra tv-aksjonen går i år til Flyktninghjelpen, som skal bruke pengene fra TV-aksjonen på flyktningleire, utdeling av mat og nødhjelpsutstyr, husly, utdanning og juridisk bistand.

På programmet til støttekonserten står klassisk musikk, jazz og dans.

Student Tone Kummervold er en fremadstormende ung mezzosopran med engasjementer i Italia og ved den norske operaen. Sammen med førsteamanuensis Gisela Herb (klaver) framfører hun musikk fra Brasil av komponisten Heitor Villa – Lobos.

Det blir også mulighet til å høre den kritikerroste kvintetten FairFist, som har utspring i jazzlinjen ved UiS. Bandet spiller egenkomponerte låter, inspirert av blant andre John Coltrane, Maria Kannegaard og Avishai Cohen.

FairFist består av Eva Bjerga Haugen (vokal), Gunnar Hågbo (saksofoner), Jan Klippen Hovland (piano), Theodor Barsnes Onarheim (kontrabass) og Bendik Andersson (trommer).

Publikum får i tillegg oppleve utdrag fra årets NOTA-utvekslingsprosjekt, hvor afrikansk og europeisk kultur møtes i en forrykende framføring av musikk og dans. På scenen står seks norske og seks tanzanianske danse- og musikkstudenter.

TV-aksjonens leder i Stavanger, Karen Elisabeth Ohm Heskja, holder appell.

Bli bøssebærer
43 millioner mennesker er på flukt fra krig og konflikt verden over.

TV-aksjonen trenger 100.000 bøssebærere. Du kan verve deg som bøssebærer og lese mer om aksjonen på tvaksjonen.no

Tekst: Thomas Bore Olsen

Sist oppdatert av (15.10.2010)