Sykepleierutdanningen fyller 90 år

Sykepleierutdanningen i Stavanger fyller 90 år og fortsatt er behovet for sykepleiere stort. - Det er veldig kjekt å se at det har vært behov for sykepleiere til nå, og at behovet stadig vokser, sier Kari Vevatne, instituttleder ved Institutt for helsefag ved UiS.

Sykepleierutdanningen startet opp med Stavanger Sanitetsforening som startet skole i 1920. Deretter etablerte Stavanger Røde Kors offisielt en skole i 1946. De to skolene fusjonerte så i 1988, og ble til Stavanger Sykepleiehøgskole. I 1994 fusjonerte høgskolen med seks andre høgskoler i Stavanger og ble til Høgskolen i Stavanger, i dag Universitetet i Stavanger.

Populær utdanning
Bachelor i sykepleie er det nest mest søkte studiet ved UiS i år. Den treårige sykepleierutdanningen ved UiS har per i dag om lag 200 studenter på hvert kull, i tillegg til om lag 30 som tar utdanningen via nettstudier.

I tillegg til bachelor i sykepleie tilbyr UiS ulike retninger innenfor videreutdanning. Mange studenter ønsker å videreutdanne seg til anestesisykepleiere, intensivsykepleiere og operasjonssykepleiere.

Selv om sykepleierutdanningen har forandret seg gjennom årene, har den ifølge Vevatne alltid vært bygget på gode tradisjoner og verdiforankring. I dag består praksisen i utdanningen nå av noe mer observasjon enn den gjorde tidligere og forskning har fått en større plass i pensum.

Feiring utsatt
Tirsdag 24. august skulle Institutt for helsefag markere at sykepleierutdanningen i Stavanger er 90 år. På grunn av sykdom er jubileumsseminaret nå utsatt på ubestemt tid. Instituttleder Kari Vevatne sier de vil komme med ny dato senere, men regner med at markeringen blir en gang på senhøsten.

Les også Spiller med piller

Les også Nettbasert bachelor i sykepleie 2010-2014

Les også Sykepleie - treårig bachelor

Les også Studieprogram, videreutdanning