Humoristisk avspark med Trond-Viggo

Trond-Viggo Torgersen var humoristisk trekkplaster da studieåret 2010-2011 ble sparket i gang.

Hans foredrag, ”Tenke sjæl”, handlet om kommunikasjon mellom grupper av mennesker. Mye handlet om menn og kvinner, og de stadige latterutbruddene i salen var bevis på at Torgersen traff publikum på hjemmebane.

Blant annet gjenga han en typisk handletur hvor han så effektivt og metodisk som mulig prøver å finne varene. Da er det veldig forvirrende når kona begynner å snakke om poteter, som ikke står oppført på handlelappen!

Poteter
– Hun vil egentlig ikke at vi skal kjøpe de potetene, hun vil bare snakke om dem. For henne er det viktig å ha konstant kommunikasjon om alt mulig. Jeg synes av og til det er fint å ha det helt stille oppe i hodet, fortalte Trond-Viggo Torgersen.

Han oppfordret oss til å tenke på hvordan andre kan oppfatte det vi sier, stille spørsmål på nye måter og våge å ta sjanser og heller risikere å få en og annen negativ tilbakemelding.

Lederposisjoner
Han hadde en spesiell oppfordring til kvinner:

– Menn har alltid søkt på jobber de ikke vet om de kan. Det burde kvinner også gjøre. Med flere kvinner i ledende posisjoner hadde vi unngått mye tull, som for eksempel at sjefer skal få bonus hvis de sparkes for å ha gjort en for dårlig jobb, sa Torgersen.

Utfordringer for UiS
Før ham hadde rektor Aslaug Mikkelsen en tale hvor hun sa litt om hvem Universitetet i Stavanger er og hva vi står for. Hun så tilbake på fjoråret, som var tøft men likevel ga mange gode resultater. Tiden som kommer vil fortsatt være utfordrende og kreve nytenkning, mener rektor.

– Det er viktig at vi klarer å løfte bredden, samtidig som vi våger å styrke spissene våre. Det må vi gjøre for å nå målet om å få et Senter for fremragende forskning innen 2020, noe som er nedfelt i strategien vår, sa Mikkelsen.

Les hele rektors tale her (pdf, 190 kb)

Skryt fra studentene
Den nye lederen av StOr, Daniel Haug Nystad, talte på vegne av studentene. Han oppfordret alle ansatte til å være stolte av jobben de gjør for studentene, uansett hvor i organisasjonen de befinner seg.

– Forelesere, renholdere og administrasjonen gjør en jobb som studentene er fornøyde med og setter pris på, sa Haug Nystad.

Læringsmiljøpris
I tillegg til disse talene, delte prorektor Egil Gabrielsen ut Læringsmiljøprisen. Den gikk i år til Nettverksgruppen det lille ekstra. Dette er en gruppe av forelesere på ulike fakultet og institutter, Læringsstøttesenteret og StOr. De arbeider for å gi et bedre tilbud til fremmedspråklige studenter.

Leder Wenche Lind tok i mot prisen, et diplom og en sum på 30.000 kroner.

– Med denne prisen tror jeg vi kan gjøre tilbudet bedre og være til inspirasjon for flere, sa Lind.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (11.08.2010)

Foto av Trond-Viggo-Torgersen i auditorium
Trond-Viggo Torgersen underholdt på Avspark 2010.
Foto av Aslaug Mikkelsen på talerstolen, med slideshow i bakgrunnen.
Aslaug Mikkelsens snakket om muligheter og utfordringer for neste år. Klikk på lenke i saken for å lese hele talen.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER