Helikopterturer under fadderuken

Fadderuken 2010 blir en uke spekkfull av moro, lover Mari S. Pettersen og Harald Harestad. Turer med helikopter er en av mange aktiviteter som står på programmet.

Det vil bli mulighet til å delta på turer med helikopter tirsdag, torsdag og fredag under fadderuken. Helikopteret vil ta av og lande på gressplenen ved Hagbard Line-huset.

– Jeg tror det er et fåtall i Stavanger som har fløyet med helikopter over sin egen by. For nye studenter blir det en annerledes måte å se byen de skal bo i de neste årene, sier faddersjef Harald Harestad.

En tur i helikopteret koster 250 kroner per person. Tre personer må delta på hver tur. Helikopteret bruker 45 sekunder inn til sentrum, og sirkler over byen i rundt fire minutter.

Standup
Flyturer er bare en av en rekke aktiviteter som står på programmet for fadderuken. Mandag, 16. august underholder standupkomikeren Andy Taffs. Standupshowet er på engelsk og retter seg spesielt mot de internasjonale studentene. Taffs kommer opprinnelig fra Australia.

– Han vitser mye om hvordan det er å komme fra et annet land og bosette seg i Norge. Han er observant og legger merke til mye av det rundt seg. Det er noe av det som gjør ham så morsom, sier Harestad.

Konserter
Det vil bli en rekke konserter under fadderuken. Konsertene finner sted på Folken – Studentersamfunnet i Stavanger. Stordelen av bandene er lokale.

– Det jeg gleder meg mest til er Johnny Hancocks som skal spille på torsdagen. De spiller en slags 70-talls funk-rock-psykedelia med en moderne vri, sier Harestad.

Johnny Hancocks vant den lokale finalen i musikkonkurransen Zoom Urørt i år. Konkurransen arrangeres av Norsk Rockforbund og Øyafestivalen i samarbeid NRK P3.

– Fadderungene får se noe av det beste som rører seg i Stavanger. Bandene får også mulighet til å vise seg fram for et nytt publikum, sier Harestad.

Griller en gris
StOr (Studentorganisasjonen ved UiS) følger opp tradisjonen med å grille et helt svin på spyd under fadderuken.

– Det er middelalderstil over det å grille et helt svin. Kjøttet pleier å forsvinne fort, så det er populært, sier Daniel Haug Nystad, leder i StOr.

Målet for fadderuken er at nye studenter skal bli bedre kjent med hverandre, universitetet og byen Stavanger. Onsdag, 18. august kan de bli med på en rundtur i Stavanger om dagen og bar-til-bar-runde om kvelden, kalt Pubcrawl.

– Under Pubcrawl deles studentene inn i lag. Så får de en liste over ting de skal gjøre, for eksempel ta et bilde utenfor en bar eller gå inn et sted og spille en runde biljard. Det kan bryte isen litt og være en kjekk måte å bli kjent med andre, sier Harestad.

Harestad og nestleder Mari S. Pettersen oppfordrer alle nye studenter til å delta på fadderuken.

– Hovedmålet er at folk skal ha det gøy og bli kjent med nye mennesker, sier Pettersen.

Les mer om

Bli medlem av gruppen Fadder 2010 - UiS på Facebook.

Sist oppdatert av (12.07.2010)

Helikopter
Under fadderuken kan du se din nye studieby fra oven.
Harald Harestad og Mari S. Pettersen
– Under Fadderuken får deltakerne høre en rekke lokale, bra band, sier Harald Harestad. Her sammen med Mari S. Pettersen.
Fadderuken

Formålet med fadderuken er å ønske nye studenter velkommen.
Festivalen arrangeres av og for studenter ved UiS.
Fadderuken foregår fra 16. - 22. august, 2010.