UiS’ familieturnering i pétanque

UiS’ pétanque-komité arrangerer familieturnering i pétanque for UiS-ansatte og miljøet knyttet til det franske kulturinstitutt lørdag 11. september. Alle som har lyst, kan melde på lag innen fredag 25. juni.

UiS’ pétanque-komité inviterer alle UiS-ansatte til å melde på lag til pétanque-turneringen som finner sted på grusbanen bak Hagbard Line-huset lørdag 11/9 fra klokken 12.30 til 17.00. Det franske kulturinstitutt i Stavanger er også invitert med i turneringen.
Pétanque er et boulespill som spilles med stålkuler på grus. To lag spiller mot hverandre med tre spillere på hvert lag. Hver person har 2 kuler, det vil si 6 kuler på hvert lag. Man får poeng for kuler som ligger nærmest "grisen", som er den lille kulen man skal legge seg tettest inntil.

Alle kan være med
Det kreves ingen forkunnskaper for å stille opp. Terskelen for å være med er derfor lav. Men barn som meldes på, bør være såpass gamle at de kan være ansvarlige spillere i 3-4 kamper og trille stålkuler opp til 9 meter.

Lagene må stille med egne kuler. Disse kan kjøpes i leketøysforretninger.

Pétanque-komitéen vil orientere om spilleregler og turneringsplan før spillet starter og vil sørge for diplom- og premieutdeling ved turneringens slutt. Les mer om pétanque på nettet.

Det vil bli salg av vafler og brus, samt satt opp felles grill. Vi oppfordrer lagene til å ta med campingstoler, grillmat og drikke.

Frist for å melde på lag er fredag 25. juni. Beste lagnavn belønnes.

MELD PÅ LAG HER.

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (17.06.2010)

Petanque. Foto: coyote-agile
PÉTANQUE: «(peta:nk)» er et boulespill, som spilles med stålkuler på grus. Målet med en kamp er å komme nærmest «grisen», som vi ofte kaller målkulen (den minste kulen). Foto: coyote-agile