Science fiction - radikale perspektiver på nåtiden

Torsdag 15. april kl. 19.00 holder nestor og Brageprisvinner Tor Åge Bringsværd foredrag om science fiction som perspektiv på nåtiden. Møt også tre forskere fra UiS som belyser sjangeren som symbolikk, som (populær)kultur og som filosofi.

For mange er science fiction fantastiske fortellinger som foregår i andre verdener befolket av romvesener. Men science fiction bidrar også til et nytt blikk på vår egen samtid. Gjennom spekuleringer i mulige former for ny teknologi, ny kunnskap og nye samfunnsformer, retter sjangeren søkelyset mot utfordringer i vår egen samtid. Forskere ved Universitetet i Stavanger setter søkelys på ulike betydninger av science fiction i kultur og samfunn, og går i dialog med en av Norges pionerer innen science fiction sjangeren, Tor Åge Bringsværd.

Førsteamanuensis Janne Stigen Drangsholt (Institutt for kultur og språkvitenskap) innleder om symbolske uttrykk for eksistensiell angst med foredraget ”Apokalypse nå?”, stipendiat Ingvil Hellstrand (Nettverk for kjønnsforskning) snakker om den posthumane kroppen og førsteamanuensis Cato Wittusen (Institutt for medie-, kultur og samfunnsfag) introduserer filosofiske refleksjoner i science fiction-filmer i foredraget ”Science fiction og filosofi”.

Tor Åge Bringsværd holder et avsluttende foredrag om science fiction som radikale perspektiver på nåtiden, før vi åpner for spørsmål og diskusjon med publikum.

Arrangementet finner sted torsdag 15. april kl. 19.00 i Obstefelderrommet i 4. etasje på Sølvberget. Arrangementet er et samarbeid mellom Nettverk for kjønnsforskning, Norsk Forfattersentrum, og Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte!

Les mer om arrangementet på Sølvbergets nettsider

Velkommen!

Sist oppdatert av Silje Stangeland (14.04.2010)