Vant nettkampanjen til UiS

Kristel Schultheiss fikk over 5000 stemmer under nettkampanjen til UiS. –Premien er ikke til meg, men til Elinor, datteren min, sa hun under prisutdelingen.

Kristel Schultheiss oppdaget UiS sin nettkampanje i slutten av februar da hun skulle lese om universitetets studietilbud. Hun bestemte seg for å vinne med det samme hun så kampanjen, hvor hovedpremien var en iMac fra Tell. Konfirmasjonen til datteren hennes, Elinor Schultheiss (15) nærmet seg, og det hun ønsket seg mest var en iMac.
Konkurransen går ut på at du ved hjelp av ledetråder skal gjette hva ulike personer jobber med. Dersom du svarer riktig, havner du på en resultatliste, hvor det er mulig å stemme på deltakerne via nettsamfunnet Facebook. Den som får flest stemmer, vinner.

Rekrutterer stemmer
For å rekruttere stemmer har Schultheiss linket til konkurransen på Facebook og bedt andre om å stemme. Hun har også opprettet Facebook-gruppe for å rekruttere stemmer.
– Det har vært en enorm oppslutning. Venner og familie, venner av venner og ukjente har deltatt. Premien blir en kollektiv konfirmasjonsgave fra alle, sier hun.
På prisutdelingen hadde hun med seg et kort i A3-format med navnene på alle dem som har bidratt.

Vil studere ved UiS
Elinor var fornøyd med gevinsten.
– Jeg har ønsket meg en iMac lenge. Jeg synes det er veldig kjekt at hun har gjort så mye for å vinne, sier hun til UiS.no.
Elinor går i niende klasse på Revheim ungdomsskole. Etter ungdomsskolen vil hun gå på allmennlinjen på videregående. Siden ønsker hun å studere, men har enda ikke bestemt seg for hva.
– Jeg vet ikke hva jeg vil bli enda, men jeg skal studere etter videregående. Jeg kunne godt tenke meg å studere ved UiS, sier hun.

Må være på Facebook
Aslaug Mikkelsen, rektor ved UiS, deltok på prisutdelingen.
– 2 millioner norske folk er på Facebook. Derfor må UiS også være på Facebook. I dag premierer vi de som har vært aktive med å spre UiS sin nettkampanje på nettet, sa hun.
Over 1000 personer har deltatt i konkurransen. Rundt 40 000 personer har stemt, og kampanjen har hatt over 200 000 klikk.

Prisvinnerne
Konkurransen hadde to hovedpremier, to iMac-er fra Tell. Hovedpremie nummer to gikk til Eirik Leirvik. Det var også en rekke ekstrapremier. Mads Conte og Bo Randulff vant billetter til konsert med The Baseballs på Folken. Aleksander Kvamme vant klatrekurs fra SiS sportssenter. Bokpakker fra SiS bok gikk til Una Johanne Engmark og Mireille Alter. Eivind Pedersen, Mari Kristjansdottir og Sandra Wigestrand vant teaterbilletter fra Rogaland teater.

Her kan du se videoreportasje fra prisutdelingen, video fra stand up-forestillingen og TV-overføring fra hele arrangementet.

Sist oppdatert av (06.05.2010)

Konferansier Peter André Schwarz intervjuer Kristel og Elinor Schultheiss. Bak: Aslaug Mikkelsen.
Konferansier Peter André Schwarz intervjuer Kristel og Elinor Schultheiss under prisutdelingen. Bak: Aslaug Mikkelsen.
Kristel Schultheiss har fått hjelp av familie, venner, venners bekjente og av ukjente i kampen om å vinne kampanjen til UiS. F. v.: Anngunn Rasmussen, Kristel Schultheiss, Elinor Schultheiss, Pernille Hopkin og Pia Bergum. Bak: Ragnhild Brandsøy.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER