UiS Volley seriemester

Jentene i UiS Volley har ikke hatt fritidsproblemer de siste månedene. Men hard og målrettet trening har gitt gode resultater. I helgen ble de seriemestre i eliteserien for kvinner, og mandag overrakte de pokalen til Universitetet i Stavanger.

Med seier over Koll lørdag og Oslo Volley søndag var UiS Volley sikret seriegull. Mandag kom de stolte jentene til Universitetet med gullmedalje på brystet og en flott glasspokal.

– Nå er det slutt på et ti års hegemoni for Koll, sier daglig leder Dag Myrestrand.

Koll har fra 1990-2009 tatt 12 seriegull og 13 NM-gull. Nå må de se seg slått av nykommerlaget UiS Volley, som gikk helt til topps bare ni måneder etter at de startet opp.

Stå på-vilje
– Det begynner å gå opp for meg at vi har vunnet. Det har vært mye å gjøre, og alle har bidratt. Vi vile vinne over Koll, sier spillende trener Sonja Teittinen.

Universitetsdirektør Per Ramvi sa i sin gratulasjonstale at UiS Volley har vist at de er usedvanlig levedyktige, og har hatt en stayer-evne - selv i vanskelige tider. Ramvi påpekte at laget har stø kurs, et godt omdømme og satser internasjonalt. Alt i god UiS-ånd.

Store ambisjoner

For UiS Volley startet opp med store ambisjoner. Trener Tore Aleksandersen ville ha et lag på europeisk toppnivå, og la opp et treningsløp som utfordret de etablerte lagene i eliteserien. Spillerne trener i snitt 23-25 timer i uka, noe som er to til tre ganger så mye som andre eliteserielag.

Men like etter nyttår mistet volleyjentene treneren da Aleksandersen vendte tilbake til sin gamle klubb – tyske Schweriner SC. Da steppet Sonja Teittinen inn som spillende trener.

– Vi kjente oss selv best, og ønsket ikke på så kort varsel å få inn en ny trener utenfra, sier Teittinen.
Sammen med medspiller Kristine Fossen Olsen har hun ledet laget de siste månedene, helt i tråd med Aleksandersens mål og ambisjoner.

Optimistiske
Styreleder Solgun Welle er stolt av jentene og ser i dag optimistisk på framtiden. Hun vet det har vært knallhard jobbing, og ser for seg at det vil bli det også i fortsettelsen.

– Men nå håper vi fokuset blir mer på å drive i stedet for å overleve, sier hun.

Fram mot 1. april skal laget på sponsorjakt. 800 000 kroner trenger de, og gir seg ikke før de er i mål. Også hun jobber etter Aleksandersens visjon om å minske avstanden mellom norsk og europeisk volleyballnivå. Målet er også å få trener Tore Aleksandersen tilbake til UiS Volley. Han har lyst, og laget har lyst. Kontrakten i Tyskland går ut i mai 2011, og da håper de han vender tilbake igjen.

Mange har tro på UiS Volley. Etter seieren i helgen bidro volleyballspilleren Bjørn Maaseide med 50 000 kroner til klubben. Både Maaseide og daglig leder Dag Myrestrand er imponert over måten laget har tatt tak i alle utfordringene på.

En del av UiS
UiS Volley spiller under mottoet ”dele, engasjere, inspirere”. Ifølge Dag Myrestrand ønsker volleyballaget å bli assosiert med UiS.

– Men vi har trent og spilt hjemmekamper i fire forskjellige haller. Nå håper vi på hjemmekamper på ett sted, nemlig i et riksanlegg på Ullandhaug. Så UiS, hold av tomta til oss, og Stavanger kommune, hold planene varme, avsluttet Myrestrand foran de frammøtte som ville hylle gulljentene.

Sist oppdatert av (23.03.2010)

Her er et bilde av et jublende lag på volleyballbanen. Seriegullet er i havn. Foto: Dag Myrestrand/Bitmap
I helgen kunne jentene slippe jubelen løs - seriegullet var i havn. Foto: Dag Myrestrand/Bitmap
Her er et bilde av UiS Volley-jentene med pokal.
UiS Volley-jentene kom hjem fra Oslo med pokal.
Her er et bilde av styreleder Solgun Welle i UiS Volley da hun overrakte pokalen til universitetsdirektør Per Ramvi. Den skal nå få hedersplass på UiS.
Styreleder i UiS Volley Solgun Welle overrakte pokalen til universitetsdirektør Per Ramvi. Den skal nå få hedersplass på UiS.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER