Begeistringsprisen 2010

For aller første gang skal Begeistringsprisen deles ut. Formålet med prisen er å gi oppmerksomhet til dem som på en spesiell måte har gjort en innsats for studentmiljøet ved UiS.

– Vi har mange faglige priser ved UiS, men før nå har vi ikke hatt noen som løfter fram den arbeidsinnsatsen frivillige gjør for studentmiljøet. Vi ønsker å få opp entusiasmen og begeistringen, ikke bare for det faglige, men også for trivselen ved UiS, sier Stefan Emmerhoff, studentprest ved UiS og initiativtaker til prisen.

Spesiallaget pris
Prisen deles ut av UiS, Studentorganisasjonen ved Universitetet i Stavanger (StOr) og Studentskipnaden i Stavanger (SiS). Prisen deles ut til en student, en studentorganisasjon eller en linjeforening. Vinneren får en pengepremie på 20 000 kroner og en spesiallaget pris.
– Da jeg funderte på ideen til pokalen, tenkte jeg: ”Hva med en ring? Og så kaller vi den begeistring” sier Emmerhoff.
Han henvendte seg til den mekaniske linjen på Randaberg videregående skole, og spurte om de kunne tenke seg å lage en slik pokal. ”Ja, men da må vi lage flere, slik at hele klassen kan gjøre det samme” var tilbakemeldingen. Nå har Emmerhoff begeistringspokaler for åtte år fram i tid.

Kandidatene
21 personer har kommet med nominasjoner. Blant nominasjonene er det 19 forskjellige kandidater. De tre finalistene som kjemper om prisen er: Økonomistudentenes forening (ØSF), Tekna og Pål Karstensen. Sistnevnte har vært aktiv innen idrett og studentpolitikk, men har først og fremst bidratt i Studentmediene i Stavanger i flere år.
– Juryen har lagt vekt på slitestyrke. Disse tre kandidatene har jobbet over tid og har nådd mange studenter. De har også vist bredde i det de holder på med, sier Emmerhoff.
Han er fornøyd med antallet nominasjoner.
– Det var flere enn forventet, i alle fall med tanke på at dette er første gangen prisen deles ut, sier Emmerhoff.

Her finner du statuttene for Begeistringsprisen.

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (25.01.2011)

Stefan Emmerhoff viser fram Begeistringsprisen.
Utdelingen

Vinneren av Begeistringsprisen vil bli kåret under åpningen av UGÅ, 10. mars kl. 10.00.
Utdelingen finner sted i Kjell Arholms hus.