Stor oppslutning om UiS-quiz

UiS sin nettquiz har hatt nærmere 18 000 besøkende. Øverst på resultatlisten troner Eirik S. Lervik og Jan Erik Soltvedt.

Konkurransen går ut på at du ved hjelp av ledetråder skal gjette hva ulike personer jobber med. Formålet er å vise fram UiS sitt studietilbud, og vekke interessen for ulike yrker. Den er en del av rekrutteringsarbeidet ved UiS.
– Filmene i quizen viser at folk som studerer ved UiS får kule jobber. Det har jo jeg også fått, sier Ingeborg Dirdal, nettredaktør i Strategi- og kommunikasjonsavdelingen ved UiS. Tidligere har hun studert Kultur- og mediefag og Journalistikk ved UiS.

Resultatliste
For å vinne må du først svare riktig på alle spørsmålene. Etter å ha registrert deg, havner du på en resultatliste, hvor det er mulig å stemme på deltakerne. De som får flest stemmer, vinner. Hovedpremiene er to 27” Apple iMac-er. Det er også flere ekstrapremier, og alle premiene, samt kampanjen er sponset.
Eirik S. Lervik er den som er øverst på resultatlisten av deltakerne. Til daglig går han på fotolinjen på Arbeiderbevegelsen folkehøgskole. Til høsten vil han begynne å studere, men har enda ikke bestemt seg for hva. Lervik har fått god hjelp fra andre elever ved folkehøgskolen i jakten på stemmer.
– Jeg er egentlig overrasket over hvor snille folk er, og hvor mange som har tatt seg tid til å stemme på meg, sier han.

Poster linker
Jan Erik Soltvedt sin gamle PC hadde gått i stykker, og han var på jakt etter en ny da han oppdaget konkurransen ”Hvem er hva?” på UiS sine nettsider.
– Jeg poster linken, hvor andre kan stemme, på Facebook hver dag. I tillegg får jeg venner til å poste linken på sine Facebook-sider, forteller Soltvedt, som for øyeblikket ligger på andreplass i konkurransen.

Konkurrerer med konen
Irene Margrethe Soltvedt er nummer tre på resultatlisten.
– Det er konen min, det. Jeg frykter ikke at hun slår meg enda. De som stemmer på henne, stemmer vel på meg også, forhåpentligvis. Så vi har vel omtrent like mange stemmer, sier Soltvedt.
Konkurransen fra Lervik er hard.
– Han kom som et skudd bakfra, og fyrte bare på. Jeg sliter med å holde følge, sier Soltvedt.

Gode tall
Fram til 15. februar hadde nettquizen hatt 17863 besøkende, ifølge Daniel Langeland Gracia, seniorkonsulent ved Felles ressurssenter ved UiS. 736 personer har registrert seg fram til i dag. Dirdal er fornøyd med tallene.
– Jeg synes det er veldig bra. Det er kjekt at så mange er med. Ifølge statistikkene kommer veldig mange av våre besøkende til www.uis.no fra Facebook. Det viser at det er viktig å dele informasjon, sier hun.
Manus og filmene i spillet er laget av Strategi- og kommunikasjonsavdelingen ved UiS. Selskapet Bouvet og IT-avdelingen ved UiS har stått for programmeringen. 9. april deles premiene ut.
– Det er fortsatt en god stund til, og sjansen for å vinne er fortsatt god. Jeg vil oppfordre alle til å delta, sier Dirdal.

Her finner du konkurransen ”Hvem er hva?”

Sist oppdatert av (17.02.2010)

Jan Erik Soltvedt og Eirik S. Lervik
Jan Erik Soltvedt (t.v.) og Eirik S. Lervik kjemper om førsteplassen på resultatlisten for UiS-quizen.
Ingeborg Dirdal
Ingeborg Dirdal viser fram nettquizen.
Konkurransen

Ideen til konkurransen er utviklet av selskapet Bouvet og Strategi- og kommunikasjonsavdelingen ved UiS.
Hovedpremien er en 27” Apple iMac.
Ekstrapremiene er:
To bokpakker fra SiS bok til en verdi av 500 kroner.
Fire konsertbilletter til ”The Baseballs” på Folken 21. april.
Klatrekurs på SiS Sportssenter til en verdi av 1350 kroner.
Ekstrapremiene vil deles vilkårlig ut blant alle som deltar.