Vaksinering starter mandag

Mandag og tirsdag blir det massevaksinering mot svineinfluensa for studenter og ansatte i Tjodhallen på UiS.

Selv om influensaepidemien har lagt seg for denne gang, oppfordrer helsemyndighetene fortsatt om at flest mulig vaksinerer seg med tanke på neste utbrudd.

Folkehelseinstituttet har oppfordret alle kommuner som har høyskoler og universiteter til å tilby vaksinen til studenter som ikke har tatt den. I Rogaland har 8684 personer i aldersgruppen 20 til 29 år tatt vaksinen.

Til sammenligning har hele 25 958 personer tatt den i aldersgruppen 30 til 49 år, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet.

Mandag og tirsdag
Første vaksinasjonsdag er mandag 18. januar. Tjodhallen i Kjølv Egelands hus vil være åpen fra kl 13.30 til 17.00.
Tilbudet fortsetter tirsdag 19. januar, i tidsrommet 10.00 til 15.00.

De to siste timene hver dag kan alle i Stavanger kommune ta vaksinen, altså ikke bare studenter og ansatte ved UiS.

Alle som skal ta vaksinen må ha med personnummer. Vaksinen koster 150 kroner.

Vaksinasjonskort
Alle må vente i lokalene i 20 minutter etter at de har fått sprøyten. Det er en fordel om vaksinasjonskortet fylles ut på forhånd. Her finner du vaksinasjonskort ved vaksinasjon mot pandemisk influensa.

Mer informasjon og lenker på

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (15.01.2010)