Stolte ambassadører for UiS

Arbeidet med å rekruttere studenter er i full gang. Beate, Sindre og Sahr er tre av 19 ambassadører som skal reise landet rundt for å fortelle om Universitetet i Stavanger.

Vinteren er tiden for skolebesøk og rekrutteringsmesser, hvor elever i videregående skole skal få hjelp til å bestemme seg for hva de skal studere. Og hvor.

I år satser Universitetet i Stavanger mer enn noensinne på dette arbeidet. Fem ansatte og 19 studentambassadører skal spre budskapet om UiS’ studietilbud på messer og skolebesøk. For studentene som er med, er dette også en mulighet til å reise og få arbeidserfaring.

Godt tilbud
Beate Jacobsen, som går på allmennlærerstudiet, skal reise alene i Møre og Romsdal i to uker, og i tillegg stå på stand i Oslo.
– Det er bare kjekt. Du treffer jo så mange hyggelige mennesker, sier hun.

Sindre Rhrisch trives også med å prate med elever om høyere utdanning. Å profilere UiS i konkurranse med de andre universitetene og høgskolene, synes han ikke er vanskelig.
– Det skal gå greit. Vi har et godt studietilbud innenfor de områdene vi tilbyr, sier Rhrisch, som studerer konstruksjoner og materialer.

Troverdig informasjon
Mange elever i videregående skole er ganske uforberedte på hva det vil si å studere.

– Jeg tror det er en ganske viktig jobb å fortelle andre hva som venter dem, og informasjonen er nok mer troverdig når den kommer fra andre studenter. Mange har nok ikke bestemt seg for hva eller hvor de skal studere ennå, sier Sahr Hussain, som selv studerer til byggingeniør.

Universitetet i Stavanger skal i år delta på 12 utdanningsmesser og over 70 skolebesøk, fra Kirkenes til Flekkefjord. Spesielt skolebesøkene er blitt flere i år.

Konkurranse
I tillegg til den omreisende aktiviteten, kommer Åpen dag på Ullandhaug i mars. Dette tegner også til å bli et større arrangement enn tidligere år.

Konseptet for rekrutteringsarbeidet i år er ”Hva har du tenkt å bli?” Dette har preget utformingen av studiekatalogen, messevegger og den nylig lanserte nettkonkurransen, hvor man kan vinne en iMac.

Her er UiS' ”turnèliste” når det gjelder utdanningsmesser:
Kristiansand 11-12 januar
Sandefjord 14-15 januar
Lillestrøm 19-21 januar
Stord 20-21 januar
Ålesund 25-26 januar
Kirkenes 28 januar
Bergen 28-29 januar
Trondheim 3-4 februar
Stavanger 3-4 februar
Haugesund 3 februar
Tromsø 8-9 februar