Mange vil studere musikk ved UiS

Dobbelt så mange vil studere musikk ved Universitetet i Stavanger sammenlignet med 2008, viser ferske søkertall.

215 søkere hadde søkt om en av de 35 studieplassene ved bachelorutdanningene i musikk da fristen gikk ut 15. desember. Det betyr at søkertallene er mer enn doblet sammenlignet med 2008-tallene.

Flere tiltak bak suksessen
Instituttleder Jens T. Larsen ved Institutt for musikk og dans tror de gode tallene er resultat av flere gode tiltak.

- Dette er en fantastisk nyhet. I løpet året har vi lagt ned mye arbeid for å gjøre studietilbudet vårt mer tilgjengelig på nettet. Dessuten har studenter og lærere vært på turné ved videregående skoler og folkehøyskoler for å spille og fortelle gode historier om musikkmiljøet i Bjergsted, forteller Larsen.

Danseutdanningen har først søknadsfrist på nyåret. Larsen håper på samme effekt der, selv om søkningen til dans i de senere år har vært god.

Les mer om studietilbudet i musikk og dans ved UiS

Sist oppdatert av (30.12.2009)