Indisk workshop 18.-19. september 2009

18. og 19. september arrangeres en indisk workshop der klassisk indisk tradisjonsmusikk bli fremført, presentert og diskutert med historisk bakgrunn! Arrangementet er et samarbeid mellom Institutt for musik og dans (IMD), Rikskonsertene, Den kulturelle skolesekken/Rogaland fylkeskommune og UD.

FREDAG 18. september

10 – 12 INTRODUCTION TO INDIAN MUSIC AND CULTURE
ved Ashwini Bhide, Akram Kahn og Murad Ali

En sjelden sjanse til å oppleve klassisk indisk tradisjonsmusikk bli fremført, presentert og diskutert av profesjonelle mestere fra India. I sammenhengen mellom musikk og spiritualitet, er indisk musikalsk tradisjon både et kunstnerisk fenomen og en åndelig praksis, og disse følelsene/strukturene blir satt sammen på ulike måter slik at fremføringen får et improvisasjonspreg. Dette blir en presentasjon med historisk bakgrunn, filosofi, samt eksempler på solospill og samspill i en storslått presentasjon av indisk raga!

Deltagere: Åpent for alle!

12 – 13 LUNSJ

13 – 16 WORKSHOPS (der deltagerne deles opp i to grupper):
Gruppe 1 frå 13:00-15:00 (16:00): Jazz -og klassisk linjestudenter, frilansmusikere.
Gruppe 2 frå 14:00-16:00 (17:00): Kulturskulelærerer frå kommunene.

LØRDAG 19. september

11 – 14 WORKSHOPS (videre fra fredag)
Dele opp i mindre grupper, masterclasses for jazzlinjestudenter og frilansmusikerer, omlag 20 deltagere til sammen.

Utøvere:
Ashwini Bhide, vokal
Murad Ali, sarangi
Akram Kahn, tabla
Jai Shankar, tabla
Mukesh Sharma, sarod
Sunanda Sharma, vokal

LØRDAG 19. september

INDISK AFTEN!
21:00 KONSERT PÅ TOU SCENE MED ALLE 6 UTØVERNE

I samarbeid med UD, Rikskonsertene, DKS/Rogaland Fylkeskommune og UIS Institutt for musikk og dans.

Sist oppdatert av (17.09.2009)