Prisdryss over UiS-studenter

To UiS-studenter fikk priser under feiringen av 35-årsjubileet til Stavanger-avdelingen av Society of Petroleum Engineers (SPE). Jawad Raza fikk prisen som beste doktorgradsstudent, og Stian Bærheim fikk prisen som beste masterstudent i petroleumsteknologi.

Prisene ble delt ut av Jan Roar Drechsler, SPE Stavanger, og Javantha P. Liyanage, professor ved UIS og fakultetets representant i SPE Stavangers styre.
Jawad Raza, som er ansatt i Sørco, begynte sine PhD studier i 2006 og tok opp en praktisk utfordring fra ConocoPhillips som gikk ut på finne en unik løsning for styring av produksjonstap under integrerte operasjoner. Prosjektet hadde tittelen "Performance optimization using data, performance cues, and organizational intelligence", og Reza utviklet et et nettverkssystem for overvåkning "Watchdog technology and Neural network based solution".

Anerkjennelse
- Prisen er et uttrykk for anerkjennelse for det arbeidet som er gjort, og de forskningsresultatene som er oppnådd. Det er klart at det er kjekt å få en slik pris, sier Jawad Raza.
Forskningsprosjektet til Raza ble fullfinansiert av ConocoPhillips. Jawad Raza har i tillegg også publisert syv tekniske publiserte skrifter, inkludert tre som er presentert på konferanser. Han fullfører doktorgraden på UiS i løpet av høsten.
Nyheten om SPE-prisen til Raza er også blitt gjenstand for oppslag i pakistansk presse.

Master i boring
Stian Bærheim fikk prisen som beste masterstudent i petroleumsteknologi og har fått 39 A'er, 1 B og 4 C'er  i løpt av studiet og er i ferd med avslutte sin femte års masteroppgave innen boring. Han har kombinert studiene med deltidsjobb i Halliburton og StatoilHydro.

Bærheim fikk også Talisman Energys studentpris under avslutningen til masterstudentene på Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet. Han er nå ansatt i StatoilHydro.
Prisvinnerne fikk diplom og en sjekk på  kr. 10.000,- til utdannelsesformål.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (23.07.2009)